Tu ştii care sunt cele mai periculoase diete?

1 2 jpg jpeg

Faptul că toate femeile vor să arate bine şi să încapă fără nici un fel de probleme în hainele preferate nu mai este de mult un secret. Culmea este faptul că şi bărbaţii, deşi de cele mai multe ori nici ei nu sunt trecuţi printr-un inel, încurajează ideea de dietă într-un mod eronat.

Ar trebui să începem prin a defini ce înseamnă frumosul, cărui tipar corespunde şi abea apoi să pornim la drum.

Înainte de a ne uita în glindă este necesar să răspundem la întrebarea: „sunt eu sănătos?” pentru că marea majoritate a dietelor nu fac altceva decât să ne distrugă organismul atât la exterior cât şi pe interior.

Hrana cea de toate zilele a fost lăsată a dispoziţia omului pentru a avea resursele necesare să ne deplasăm şi să ne dezvoltăm. Fiecare are o anumită construcţie fizică ce diferă de la om la om precum culoarea ochilor.

În cazul femeilor se cunosc trei forme de siluetă şi anume măr, pară şi portocală. Pentru fiecare scheltul are o masă musculară ce este protejată de un înveliş adipos. Astfel, dacă alegi să te alimentezi corespunzător stilului tău de viaţă, echilibrat fără a face excese şi corect îmbinând alimentaţia cu mişcarea, vei lucra într-un mod frumos partea musculară, în timp ce ţesutul adipos se va diminua şi astfel vei obţine un trup frumos şi sănătos atât fizic cât şi psihic. Însă pentru a ajunge la acest rezultat ai nevoie de timp, cunoaştere şi suport atât fizic cât şi emoţional.

Mania dietelor te face să treci de la primul pas, şi anume: ce, cum şi cât trebuie să mănânc, cum vei ajunge la greutatea dorită.

Frumuseţea fizică nu ţine neapărat de aspectul fizic, anumite calităţi scoase în faţă vor face abstracţie de la faptul că ai un pic de aripioare sau că nu au gleznele suficient de subţiri. Important este să te simţi bine tu în pielea ta şi mai presus de toate, să fii sănătos.

Dieta bilelor de bumbac

Da, ai citit bine, una dintre cele mai ciudate metode folosite de a lungul anilor presupunea mâncarea unei bile de bumbac îmbibată în suc de citrice, şi asta deoarece la un moment dat nutriţioniştii au afirmat că bumbacul inhibă senzaţia de foame.

Mai trebuie precizat de altfel că un corp frumos şi sănătos se obţine în timp şi efectele obţinute pe calea înfometării sau a metodelor ciudate, în timp vor avea efecte adverse şi tot ce ai reuşit să dai jos se va întoarce ca un bumerang la tine, dar care va lovi mult mai intens.

Organismul tău are nevoie de nutrimenţi de calitate nu de o cantitate mare de produse sau de una mică. Când vine vorba despre siluetă şi aspect primează calitatea şi nu cantitatea.

Slăbeşte în somn

Devenită cunoscută datorită lui Elvis Presley, cântăreţul a mărturist în nenumărate rânduri că a apelat la diverse medicamente cu efect sedativ câteva zile tocmai pentru a scăpa de surplusul de kilograme pentru a face o impresie bună pe scenă. Atunci când nu îţi alimentezi corpul el începe s ardă calorii din rezerva sa, este adevărat, însă această dietă este extrem de periculoasă deoarece ca în orice alt plan de a slăbi, te vei confrunta cu probleme la nivelul stomacului, există riscului să devii dependent şi în momentul în care ajungi la rezultatul dorit, te vei reîntoarce la vechile obiceiuri şi astfel o ve lua de la capăt.

Urechea şi slăbitul

Perforarea urechii care constă într-o intervenţie chirurgicală în care se perforează cartilajul de la interiorul fiecărei urechi. Această procedură se face în câteva luni, iar prin perforare se stimulează exact punctul care corespunde din punct de vedere reflexogen controlului apetitului, şi astfel scăpau de senzaţia de foame.

Deşi este mult mai simplu să te alimentezi corespunzător şi să beneficiezi de un masaj de relaxare şi de unul reflexogen.

Dieta cu ţigări, cea mai periculoasă

Datând din anul 1930 când cei de la Lucky Strike, celebra comanie tutungeră a afirmat că fumând între mese în loc să ronţăi ceva, vei slăbi şi te vei menţine în formă, şi aşa rata fumătorilor a crescut o dată cu numărul cazurilor de cancer de plămân.

Tot din categoria ciudăţenii pentru forme, face parte şi dieta actriţei Jennifer Aniston care susţine faptul că înlocuieşte cele 3 mese normal cu 14 boluri de mâncare de bebeluşi în fiecare zi. În felul aceasta ea slăbind 3 kilograme în două săptămâni.

Pentru a te menţine sănătos şi a dobândi un fizic de invidiat ai neoie de 3 mese pe zi, suficent cât să nu îţi fie foame dar nici să nu te poţi ridica de la masă, ai nevoie de hidratare, deoarece organismul uman este peste 70% apă, şi ai nevoie de mişcare pentru a mobiliza întreg organismul, a-l oxigena şi a-l menţine activ.

Sedimentarismul poate fi în unele cazuri extrem de periculos.

Nu experimenta astfel de diete drastice şi învaţă cum să te bucuri de câte puţin din tot ce este bun.