Trucuri pentru a păcăli foamea

1 2 jpg jpeg

De-a lungul vieţii, kilogramele în plus îţi pot da bătăi de cap. Fie că te pregăteşti de sezonul de plajă, fie că trebuie să te duci la un eveniment important şi vrei să-ţi remodelezi silueta, trebuie să fii cu mare băgare de seamă mai ales la tentaţiile culinare.

Respectarea unui orar de masă este adesea secretul unui corp zvelt şi tonifiat.

Îţi prezentăm câteva trucuri care te pot ajuta să scapi de senzaţia de foame.

Un pahar cu apă

Cu o jumătate de oră înainte de a merge la masă bea un pahar cu apă minerală. Aceasta va avea efectul unui aperitiv cu zero calorii. În cazul în care, pe parcursul zilei, te confrunţi cu senzaţia de foame, asigură-te că nu eşti de fapt deshidratat şi bea un pahar cu apă.

Poţi eventual să adaugi şi câteva feliuţe de lămâie şi un pic de mentă în apă şi să ai în permanenţă pe birou, pentru a putea bea cu înghiţituri mici.

O alternativă ar fi să consumi o cană de ceai verde neîndulcit. Va accelera metabolismul şi arderile de grăsimi.

Exerciţiu de yoga

Aceasta este o tehnică simplă care va amâna cu siguranţă momentul servirii mesei. Trebuie să te aşezi picior peste picior, să duci mâinile la spate, le împreunezi, le ridici cât de sus poţi şi aştepţi cel puţin 10 secunde în această poziţie.

În momentul în care faci exerciţii, mintea ta nu se mai gândeşte la mâncare. Apo, poţi să serveşti un pahar cu apă.

Află cât de benefică este yoga AICI

Ronţăie ceva sănătos

Uită de chipsuri sau alte gustări nesănătoase! Dacă nu poţi renunţa la acest obicei, pregăteşte-ţi de acasă câteva felii de morcovi, ţelină, castravete sau ridichi. Asigură-te că le ai la îndemână pentru momentele în care simţi că îţi este foame. În felul acesta, îţi vei mări aportul de vitamine, vei renunţa la chipsuri şi vei amâna un pic foamea până la masa propriu-zisă.

Trucul ceasului

Creierul are nevoie de 10 minute în care să mănânci cu înghiţituri mici pentru a transmite apoi mesajul că te-ai săturat. Cu cât vei mânca mai lent, cu atât vei mesteca mai bine mâncarea, iar procesul de digestie va fi îmbunătăţit, aspect care se va observa şi pe silueta ta.

În plus, imediat cum te-ai trezit, asigură-te că ai parte de un mic dejun proaspăt şi bun. Este un truc prin care vei scăpa de senzaţia de foame o bună parte a zilei.

Păcăleşte-ţi mirosul

Atât gustul, cât şi mirosul sunt simţuri interconectate. Dacă vei începe să miroşi mâncarea înainte de a o mânca, vei observa că senzaţia de saţietate nu va întârzia să apară.

O altă alternativă este aceea de a arde câteva crenguţe sau câteva picături de iasomie, mentă, lavandă. Acestea au rolul de a relaxa mintea, iar o minte relaxată va simţi mai greu senzaţia de foame.

Popcornul magic

Atâta timp cât le mănânci fără sare, zahăr, caramel sau ciocolată de deasupra, floricelele de porumb îţi potolesc foamea. În plus, au puţine calorii.

Extrapont

Dacă aceste mici trucuri nu dau randament, ceea ce este foarte puţin probabil, atunci pune-ţi la vedere o imagine reprezentativă pentru tine, iar atunci când îţi este foame fără a fi ora mesei, priveşte-o cu toată concentrarea ta.