Trucuri care te pot ajuta să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Sport şi iarăşi sport

,,Dacă vrei să slăbeşti sănătos practică şi exerciţii fizice pe lângă regimul alimentar special” – spun specialiştii. Fie că e vorba de aerobic, dans sau mişcare în aer liber, şansele de reuşită ale dietei sunt mai mari, iar zonele ,,problemă” vor fi mai tonifiate. Indiferent cât de dificilă poate să pară acestă combinaţie dintre alimentaţie şi sport pe parcursul dietei, încearcă să nu treci cu vederea peste şedinţele de aerobic sau orele petrecute la sala de forţă.

Mănâncă la ore fixe

După ce ai stabilit de unul singur sau cu ajutorul unui specialist regimul alimentar pe care trebuie să îl urmezi, nu uita un lucru important în orice dietă. Serveşte micul dejun, prânzul şi cina la orele stabilite. Nu mai devreme sau mai târziu! Mâncatul neregulat nu numai că va duce la apariţia problemelor de sănătate (balonarea sau aciditatea gastrică), ci va da peste cap planul tău de dietă.

Mai activ decât de obicei

Un factor important care ajută la arderea caloriilor este mişcarea. Înlocuieşte drumul până la magazin cu maşina cu o plimbare pe jos chiar şi pe distanţe mici, iar la birou fă pauze din două în două ore pentru o gură de aer proaspăt. Nu numai că are efecte benefice asupra dietei, mişcarea ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui.

Stare de echilibru

Încă de la începutul dietei trebuie să ştii că rezultatele nu apar peste noapte. Nu te descuraja dacă acul cântarului nu arată mai puţin la câteva zile de la începutul dietei. Fiecarea organism este diferit, iar trecerea de la alimentaţia normală la cea de dietă se realizează treptat, astfel încât şi rezultatele să fie pe parcurs din ce în ce mai vizibile. Dacă urmezi planul stabilit la început, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Respiră corect

Câte persoane acordă atenţie modului în care respiră? Specialiştii în domeniu spun că o respiraţie corectă ajută persoana să se relaxeze mai bine şi chiar să scape de stres. Iar câne vine vorba de stres, lucruri sunt cunoscute. Pentru ca rezultatele dietei să devină vizibile, cel mai indicat este să urmezi fiecare pas al regimului şi să înlături pe cât posibil stresul.