Trucuri care te ajută să slăbeşti şi să-ţi menţii greutatea

1 2 jpg jpeg

Află ce vrei să schimbi. Dorinţa motivează!

Îţi doreşti o viaţă sănătoasă, un partener iubitor, vrei să fii un părinte mai bun pentru copilul tău, să ai mai multă energie şi entuziasm zilnic? Dacă răspunsul tău este DA, atunci iată un motiv perfect pentru a te motiva.

Vizualizează toate aceste dorinţe şi conectează-te la ele zi de zi! Astfel, corpul tău va accepta mai uşor schimbările.

Discută cu tine!

Da, ai citit bine. Oamenii au tendinţa de a vorbi cu ei înşişi, însă, de cele mai multe ori, obişnuiesc să-şi spună ,,Nu sunt suficient de slab!'' sau ,,Nu voi încăpea niciodată în aceşti blugi!''. Observaţi negaţiile?

Cum ar fi dacă în loc de NU, vei începe să gândeşti ,,Lucrez zi de zi pentru a fi mai sănătos'' sau ,,Mă simt mult mai bine atunci când mănânc legume''.

Nu lăsa poftele să te ,,conducă''!

Corpul tău nu este construit să aibă nevoie de ciocolată, de exemplu. Corpul tău are nevoie de carbohidraţi, proteine şi grăsimi. Atunci când simţi imperativ că ,,ai nevoie de ciocolată'', trebuie să ştii că acest lucru se datorează, de fapt, relaţiei tale cu ciocolata.

Ca un test personal, îţi aminteşti ultima dată când ai consumat ciocolată şi ce motiv ai avut? Bineînţeles că poţi mânca ciocolată, însă în cantităţi mici şi în versiuni mai sănătoase, cum sunt cele amărui, cu un conţinut ridicat de cacao.

Începe cu o schimbare şi focusează-te asupra ei!

Corpul nostru iubeşte rutina şi dependenţele, pentru că asta îi oferă siguranţă. De exemplu, începe prin a-ţi înlocui cerealele de dimineaţă (care conţin zahăr) cu fulgi de ovăz. Nu încerca să-ţi schimbi toate mesele dintr-o dată.

Astfel, odată ce un obicei devine natural, poţi trece la următorul pas şi tot aşa.

Ia o pauză sau mai multe!

De-alungul zilei, ai nevoie de mici pauze pentru a te conecta la corpul tău. Asigură-te că nu sari peste mese şi că stai jos atunci când mănânci. Astfel, corpul tău se va bucura în linişte de mâncare şi va simţi starea de saţietate.

Fii responsabil!

Atunci când îţi asumi responsabilitatea pentru alegerile tale şi nu încerci să găseşti scuze sau să te învinovăţeşti, doar aşa vei găsi motivaţia de a merge mai departe şi de a face alegeri mai bune.

Bea apă!

Când te trezeşti dimineaţa, bea un pahar de apă - de preferat, la temperatura camerei - este mult mai sănătos pentru corp. Acest obicei va ajuta corpul să se revigoreze mai repede şi să aibă mai multă energie întreaga zi.

Bea un pahar de apă cu o jumătate de oră înaintea meselor. Astfel, corpul tău se va hidrata, va absorbi mai repede nutrienţii şi se va sătura mai repede.

Bea un pahar de apă atunci când ai poftă de dulciuri! De cele mai multe ori, pofta de dulce este provocată de lipsa hidratării.

Nu sări peste mese!

Creează-ţi un obicei din a avea trei mese pe zi, fără excepţie. Sărind o masă, corpul tău va simţi în cele din urmă foamea şi vei fi tentat să recurgi la gustări sau să exagerezi la următoarea masă.

Mai multe alimente verzi

Încearcă ca la fiecare masă, inclusiv la micul dejun, cel puţin jumătate din farfuria ta să conţină alimente verzi precum broccoli, varză chinezească, varză de Bruxelles, rucola, untişor sau salată creaţă.