Trucuri ca să slăbeşti sănătos

1 2 jpg jpeg

Dacă vei face schimbări treptat în stilul tău de viaţă, te vei obişnui mai uşor cu o alimentaţie sănătoasă şi, în curând, nu vei mai dori să te întorci la vechile obiceiuri alimentare. Te vei bucura de o stare de sănătate mai bună, vei avea mai multă energie şi vei slăbi atât cât îţi doreşti, într-un mod sănătos. Iată ce trebuie să faci!

Alege meniuri comple

Specialiştii recomandă trei mese pe zi şi două gustări. Indicat este ca micul dejun să includă cereale integrale, lactate semidegresate şi fructe. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, pentru că în funcţie de alimentele consumate la prima oră depinde energia întregii zile. Prânzul ar trebui să fie masa cea mai consistentă şi ar putea conţine peşte sau carne slabă, alături de o serie de legume înăbuşite. Poate fi consumat şi desertul, însă cu moderaţie. De exemplu, două pătrăţele de ciocolată sunt suficiente pentru a ne binedispune, mai ales că nu fac niciun rău siluetei. Masa de seara ar trebui să fie cât mai uşoară, să conţină o salată şi o porţie generoasă de fructe oleaginoase (nuci, fistic, migdale, măsline, castane), care induc imediat sentimentul de saturaţie.

Hidratează-te suficient

Bea zilnic cel puţin doi litri de apă plată şi un pahar de limonadă îndulcită cu miere. Consumă atât seara la culcare, cât şi dimineaţa, la prima oră, ceaiuri de plante (muşeţel, cruşin) care detoxifică organismul eliminând toxinele din corp prin transpiraţie. Mai mult, aceste plante ajută la eliminarea kilogramelor în plus prin tăierea poftei de mâncare.

Fă-ţi zilnic un program de sport

Pentru rezultate cât mai bune este indicat să se apeleze la un program de exerciţii fizice zilnic. Acesta poate consta chiar şi într-un program de gimnastică, efectuată în intimitatea căminului, sau plimbări cu bicicleta, care lucrează toate grupele de muşchi. Până şi activităţile casnice te ajută să scapi de câteva mii de calorii. De exemplu, spălatul geamurilor poate consuma până la 330 de calorii, în timp ce mutatul mobilei consumă peste 700.