Totul despre cremele de plajă

La ce să trebuie fiu atent?
Loţiunea de plajă trebuie să aibă dublu filtru de ultraviolete. Radiaţiile UVA sunt cele care cauzează formarea ridurilor şi sunt vinovate de îmbătrânirea pielii, în timp ce radiaţiile de tip UVB stau la baza producerii cancerului de piele şi a arsurilor solare.
Alege o cremă care nu conţine parfumuri
Acestea pot da pete pe piele şi boli de piele numite fotodermatoze. De asemenea, aveţi grijă să nu conţină paraben. Această substanţă poate determina alergii de contact.
Cât trebuie să fie factorul de protecţie?
Minimum 15. Cu cât este mai mare factorul de protectie, cu atât crema este mai eficientă. Totuşi, există o limită: în comerţ, cremele cu factorul de protecţie cel mai ridicat sunt cele cu “SPF 50+”.
Când se aplică?
Cel mai bine este să le aplicaţi cu 20 de minute înainte de a ieşi din casă, pentru a avea timp să pătrundă în piele. De asemenea, chiar şi în cazul cremelor inscripţionate ca fiind “rezistente la apă”, se recomandă aplicarea unui nou strat după fiecare baie în apa mării sau la fiecare două ore de stat la plajă.
De unde trebuie să le cumpăr?
Este indicat să achiziţionaţi crema fotoprotectoare din farmacii, ca şi garanţie a siguranţei produsului.
Ce tip de cremă mi se potriveşte?
Persoanele cu pielea albă, care fac foarte uşor arsuri solare, trebuie să aleagă o cremă cu factor de protecţie peste 30.
Persoanele cu pielea închisă la culoare pot alege creme cu factor de protecţie mai scăzut.
Persoanele cu probleme ale pielii induse de lumina soarelui sau cu aluniţe trebuie să aleagă creme cu factor de protecţie 50+.