Topul celor 4 alimente care ard grăsimile

2 jpg jpeg

1. Avocado

Deşi avocado conţine grăsimi, acestea fac parte din categoria celor sănătoase, aşadar poţi include acest fruct exotic în dieta ta zilnică. Grăsimile mononesaturate din compoziţia fructului de avocado ajută organismul să menţină în limite normale nivelurile hormonale, contribuind astfel la menţinerea unei greutăţi corporale optime.

2. Nucile

Un alt aliment care este considerat a fi gras, dar de fapt ajută la arderea grăsimilor sunt nucile. Acestea, împreună cu alunele de pădure şi arahidele sunt recomandate de către nutriţonişti pentru consumul zilnic (însă în cantităţi moderate), deoarece conţin doar grăsimi sănătoase, vitamine, minerale şi antioxidanţi. De asemenea, nucile asigură organismului cantitatea necesară de proteine şi fibre, care menţin în limite normale nivelul de zahăr din sânge şi contribuie la scăderea în greutate.

3. Broccoli

Broccoli conţine cantităţi mari de fibre, contribuind astfel la menţinerea senzaţiei de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp, la uşurarea digestiei şi la reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, broccoli este o sursă importantă de calciu, vitamina C şi betacaroten, nutrienţi care menţin sănătatea organismului prin prevenirea a numeroase afecţiuni.

4. Merele

Merele conţin şi ele o cantitate mare de fibre, care ajută organismul să ardă mai repede caloriile în exces. În plus, pectina din coaja acestor fructe ajută la scăderea colesterolului “rău” din sânge, prevenind astfel bolile cardiovasculare.