TOP 5 alimente sănătoase care îngrasă! Nucile sunt pe locul 3

1 2 jpg jpeg

Dormi prea puţin, sari peste mese, nu faci mişcare, sau pur şi simplu consumi alimentele care nu ar trebui sub nicio formă. Deşi multe dintre produsele naturale pe care le mănânci sunt şi sănătoase, asta nu înseamnă că sunt prietene cu silueta. Spre exemplu, nucile sau cerealalele au calorii multe care se adaugă la mesele zilei şi astfel ajungem să ne îngrăşăm mâncând sănătos.

Iată mai jos top 5 alimente sănătoase care îngraşă

”Sunt persoane care nu doar că se chinuie să mănânce sănătos sau bio, dar eşuează şi acumulează multe kilograme. Cei care s-au hotărât să îşi schimbe stilul de viaţă s-au îngrăşat pentru că nu ştiu măsura lucrurilor cu adevărat. Nu toate alimentele care sunt sănătoase sunt prietene cu silueta. Spre exemplu, nuci, alune, migdale, fructe uscate, cerealele integrale sunt sănătoase, dar nu şi bune pentru dietă. Cerealele integrale au cu 100 de calorii mai mult pe suta de grame decât pâinea.

Nucile sunt pe locul 3 în top 5 alimente care îngraşă. Pe primul loc este uleiul, nu contează că este de măsline, îngraşă la fel de mult ca untura de porc. Sigur că este mai sănătos, dar dacă sănătatea noastră depinde de kilogramele pe care le avem şi de caloriile pe care merită să le aducem ca aport în alimentaţia zilnică atunci trenbuie consumat cu moderaţie. Pe locul 2 sunt sosurile, maionezele, margarinele şi untul prezente din plin în produsele de patiserie sau fast food-urile. Deci nu este vorba de conţinutul nutritiv ci şi de încărcătura calorică. Urmează fructele uscate, cerealele sau îndulcitorii naturali ca mierea sau agavele. Oamenii nu se îngrasă de la ce mănâncă efectiv. Dacă ar respecta cele 3 mese pe zi şi nu ar ronţăi între mese sau din pungă nu s-ar mai îngrăşa. Femeile nu ar trebui sub nicio formă să depăşim 2.000 de calorii zilnic, mai ales dacă nu facem niciun pic de sport” a explicat Dr. Laura Ene, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice.