Tinctura de ienup─âr te ajut─â s─â sl─âbe┼čti

2 jpg jpeg

Cine nu cunoa┼čte cu adev─ârat ienup─ârul nu ┼čtie c─â este un adev─ârat elixir al s─ân─ât─â┼úii. Utiliz─ârile sale ├«n scop medicinal au ├«nceput ├«n zona Tibetului ├«n urm─â cu mai bine de trei milenii, c├ónd ├«l foloseau pentru a vindeca bolile pulmonare dar ┼či pentru a alunga spiritele rele.

Cite┼čte ┼či: Cum ├«┼úi dai seama c─â ai pl─âm├óni bolnavi

Benefic─â persoanelor cu gut─â

Are efect depurativ ┼či antiiflamator, motiv pentru carre este recomandat pentru tratarea afec┼úiunilor reumatice ┼či a gutei.

Pentru asta trebuie să pui 3 linguriţe cu boabe mărunţite la macerat în jumătate de litru de apă, apoi să filtrezi. Preparatul îl pui deoparte, iar planta o mai fierbi odată în jumătate de litru de apă timp de 5 minute. Lasă-le să se răcească, apoi amestecă lichidele.

Este indicat s─â consumi 2-3 c─âni pe zi. Tratamentul este util ┼či ├«n cazul digestiei dificile.

Cite┼čte ┼či: Guta, boala care modific─â stilul de via┼ú─â

Previne obezitatea

Tinctura de ienup─âr este considerat─â un remediu at├ót ├«n nefrit─â, infec┼úii genito-renale, hepatit─â cronic─â, pericardit─â c├ót ┼či ├«n obezitate. Pentru asta este indicat s─â urmezi o cur─â de 3 s─âpt─âm├óni cu tinctur─â de ienup─âr. Iei c├óte 20 de pic─âturi diluate cu pu┼úin─â ap─â, ├«ntre mese, de 3 ori pe zi. Dac─â ai sensibilitate gastric─â, ia tinctura imediat dup─â mas─â!

Alung─â durerile musculare

Datorit─â faptului c─â are efecte antiinflamatoare ┼či de reducere a durerii, se poate folosi ┼či extern. Se maseaz─â astfel u┼čor zonele afectate de 2 ori pe zi cu ulei de masaj cu ienup─âr. Aten┼úie! Nu se apas─â pe zona dureroas─â.

Extraponturi

Tinctura de ienupăr se numără printre cele mai puternice antiinfecţioase urinare;

Este interzisă femeilor însărcinate, din cauză că are efecte abortive demonstrate;

Nu trebuie dep─â┼čit─â doza maxim─â de 10 grame de plant─â pe zi.

Cite┼čte ┼či: Stii ce riscuri implic─â un avort?