Supa care te ajută să slăbeşti sănătos şi uşor

1 2 jpg jpeg

Poate că ai auzit de celebra supă de varză şi de efectele sale rapide în ceea ce priveşte eliminarea surplusului de kilograme.

Însă ştii cum funcţionează ea şi cât de benefică este pentru sănătatea ta?

Profită că acum poţi găsi cu uşurinţă această legumă plină de vitamine şi observă cum kilograme dispar rând pe rând.

Ce conţine această dietă

Este foarte important ca timp de o săptămână să consumi de 3 ori pe zi la mesele principale supa de varză. Însă nu te gândi că asta este tot şi că te vei înfometa sau că nu vei putea duce la bun sfârşit această provocare.

Gândeşte-te că faci o schimbare pe termen lung şi priveşte gama largă de nutrimenţi ce îi pui în farfurie şi asta pentru că pe lângă varză este indicat să adaugi în supa minune ceapă, ţelină, ardei, morcov şi condimente după gust.

Dacă faci parte din categoria oamenilor care nu pot să excludă carnea din alimentaţie, nu este nici o problemă, poţi să consumi în continuare carne şi să slăbeşti.

Prima zi este dedicată fructelor

Prima zi este cea mai uşoară, pe lângă supa de varză ai voie să consumi fructe cu un conţinut ridicat de apă cum ar fi pepene, prune, citrice, piersici sau poţi să faci suc din ele. Evită pe cât posibil zahărul şi bea apă cât mai multă.

Asigură-te că ai consumat fructele până în maxim ora 15, apoi rezumă-te doar la supa de varză.

În a doua zi, bazează-te pe legume

Practic, supa de varză te va hidrata şi hrăni cu tot ce conţine ea mai bun, îţi va oferi şi senzaţia de saţietate, iar în cea de a doua zi pe lângă supă poţi să consumi câte legume vrei, fie că alegi să le fierbi fie că alegi să le pui pe grătar. Îndreaptă-te către roşii, ardei, ţelină, morcovi şi evită pe cât posibil boboasele şi cartofii.

Nu uita nici astăzi de un consum cât mai mare de apă.

Află ce afecţiuni pot fi tratate cu varză AICI

În ziua a treia poţi combina alimente

Acum este momentul în care poţi să combini legumele cu fructele iar la cină poţi opta doar pentru un cartof copt sau fiert sau doar o banană.

La fel poţi proceda şi în a patra zi, aceaste două zile vor fi de tranzit pentru ca în zilele 5 şi 6 să consumi pe lângă supa de varză şi carne de vită sau de pui, pe care o poţi adăuga în supă sau o poţi consuma separat, maximum 500 de grame de carne fiartă ori pe grătar toată ziua.

La finalul acestei săptămâni, mai precis în ziua a 7 a supa de varză trebuie să fie însoţită şi de un consum de legume cu orez fiert. Poţi să înlocuieşti masă de prânz cu o porţie de legume la grătar şi una de orez fiert şi condimentat.

Trebuie precizat că pe parcursul întregii săptămâni este indicat să consumi cât mai multe lichide, să eviţi zahărul şi făinoasele, poţi să bei cafea sau ceai verde însă doar neîndulcite.

Nu uita să faci şi un pic de mişcare dacă vrei ca aceste rezultate să fie şi mai puternice.

După o săptămână de regim încearcă să păstrezi cât de cât un echilibru în alimentaţia ta chiar dacă renunţi la supa de varză, să menţii totuşi o regula ca mereu la masă să ai o mâncare lichidă care să se digere uşor şi să îţi hrănească corpul.