Suferi de diabet? Poţi să mănânci aceste fructe!

2 jpg jpeg

Una dintre cele mai răspândite afecţiuni ale pancreasului, diabetul zaharat, potrivit statisticilor afectează aproximativ 30 de milioane de oameni din întreaga lume, iar acest număr este în creştere de la an la an.

Cercetătorii de aşteaptă ca până în anul 2020 jumătate din populaţia SUA să fie diagnotiscată cu această afecţiune, tocmai din cauza stilul alimentar deficitar.

Nivelul de zahăr din sânge, principala problemă

1 2 jpg jpeg

În momentul în care nivelul de insulină în corp este scăzut, creşte nivelul de zahăr din sânge. Astfel că un stil de viaţă sănătos mai ales din punct de vedere alimentar şi mintal este esenţial pentru sănătatea ta.

Activitatea fizică te poate ajuta enorm de mult să menţii un nivel al arderilor constant şi să gestionezi stresul de zi cu zi, să dormi mai bine şi să îţi construieşti o sănătate de fier.

Fructele indicate diabeticilor

Pe baza alimentaţiei corespunzătoare persoanelor ce suferă de diabet circulă foarte multe zvonuri mai ales cele conform căruia nu poşi să mănânci fructe dulci.

Ei bine, fructele conţin minerale, vitamine şi fibre benefice tuturor mai ales persoanelor ce suferă de diabet.

Antioxidanţii precum cei din fructe nu ar trebui să lipsească din alimentaţia nimănui.

Mărul, sursă bună de fibre solubile

2 jpg jpeg

Fac parte din categoria celor mai sănătoase fructe, ce pot fi consumate mai ales de diabetici. În special cele mai acrişoare sunt pline de vitamina C, antioxidanţi, fibre solubile şi ajută organismul să funcţioneze corespunzător.

Poţi opta pentru a le consuma în starea lor naturală sau sub formă de smoothie ori suc. Nici salata de fructe nu este de evitat sau să adaugi un măr acru la o salată de ţelină şi piept de pui. Astfel vei obţine o gustare extrem de sănătoasă.

Prunele negre ajută la digestia carbohidraţilor

2 jpg jpeg

Extrem de sănătoase mai ales dacă te confrunţi cu problema diabetului, conţin o cantitate importantă de acid hidrolizabil, antocianine şi ellagic, controlează nivelul de zahăr din sânge şi ajută la o digestie corespunzătoare.

Este recomandat chiar în această perioadă să ţii o zi de detox pe bază de prune şi multă apă. Astfel îţi vei ajuta organismul să se curăţe.

Află care sunt semnele ce te anunţă de instalarea diabetului AICI

Grepfrutul te face sensibil la insulină

1 2 jpg jpeg

Unul dintre cele mai uimitare fructe cu o doză mare de vitamina C şi fibre solubile, grepfrutul îţi poate fi de mare ajutor să ţii atât greutatea cât şi insulina sub control.

O jumătate de grepfrut pe zi poate face minuni pentru sănătatea ta.