Strugurii te ajută să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Numeroase reţete sănătoase conţin struguri, datorită aromei lor speciale. Totuşi, unii nutriţionişti spun că nu poţi slăbi mâncând struguri, întrucât conţin cantităţi generoase de zahăr, însă acesta este doar un mit.

Strugurii nu îngraşă, trebuie doar să ai grijă să nu îi consumi alături de o cantitate mare de mâncare. Dacă faci puţin sport, dormi 8 ore pe noapte şi îţi hidratezi organismul, vei slăbi 4 kilograme în 6 zile cu dieta cu struguri negri.

Beneficiile consumului de struguri

Strugurii au un rol deosebit asupra aparatului digestiv, fiind utili în dispepsii, atonii gastrointestinale. Efectul lor este de asemenea binefăcător şi în hepatite, deoarece au şi proprietăţi coleretic—colagoge.

De asemenea, pentru influenţa favorabilă asupra metabolismului , se recomandă în obezitate şi ateroscleroză. Sucul de aguridă (strugure înainte de coacere), are proprietăţi diuretice marcante, cmbate obezitatea , iar diluat cu apă dă o băutură revigoratoare.

Datorită valorii lor terapeutice, strugurii pot fi folosiţi în tratarea astmului. În plus, efectul puternic de hidratare al acestor fructe contribuie la creşterea nivelului de umiditate în plămâni, reducând numărul crizelor de astm.

Slăbeşte cu struguri negri Strugurii negri sunt surse excelente de vitamine (A, B1, B2, acid folic, C, E si K), minerale (calciu, fier, mangan, zinc si cupru). Strugurii te ajută să ai o piele mai frumoasă şi amână apariţia ridurilor. Dincolo de acest aspect, strugurii negri sunt şi o sursă excelentă de fibre, substanţe nutritive menite să-ţi potolească foamea şi să prelungească senzaţia de satietate.

Odată ce mănânci jumătate de ciorchine de struguri negri, te simţi sătul şi-ţi suprimi poftele alimentare, astfel că nu mai acumulezi calorii goale din gustări nesănătoase.

2 jpg jpeg

Un alt beneficiu major al strugurilor negri pentru siluetă este apa. Strugurii conţin apă într-o proporţie foarte mare, iar după cum ştii apa este esenţială pentru curăţarea organismului de toxine şi dobândirea senzaţiei de îndestulare.

Consumă ca atare, în obezitate, 2 zile pe săptămână doar 1,2 kg struguri zilnic.

Află AICI ce poţi trata cu struguri!

Cura de must este importantă pentru efectul diuretic, depurativ şi antisclerotic. Începe cu 0,5 l zilnic, în 3 reprize, cu o oră înainte de mese, apoi, se creşte progresiv până se ajunge, după cca 2 săptămâni , la 2 litri zilnic, cantitate care se menţine astfel 2-3 zile fără a se mai consuma altceva. După acest nivel maxim se revine apoi la cantitatea iniţială. În cură de lungă durată, frunzele de viţă de vie se citează a fi utile în celulită şi obezitate.

Dacă ai diabet, diaree cronică, colită de fermentaţie, probleme renale sau reţii apa în ţesuturi, este bine să nu urmezi această dietă, întrucât îţi poate agrava problemele de sănătate.