Slăbeşti mai uşor dacă renunţi la proteinele animale

1 2 jpg jpeg

Alege legume şi fructe detoxifiante, cu efect antioxidant Citricele, morcovii, ceapa şi varza roşie, sfecla intensifică detoxificarea, ajutând ficatul să scape de toxine şi corpul să-şi recapete echilibrul pierdut din cauza poluării sau după un tratament medicamentos. Fructele şi legumele negre sau în culori tari ca fructele de pădure, portocalele, roşiile, ardeii graşi au un conţint ridicat de antioxindanţi care întărzie îmbătrânirea cauzată de radicalii liberi şi stimulează arderile de grăsimi. Legumele uscate reduc apetitul culinar Printre legumele uscate care îţi aduc un plus de proteine vegetale şi fibre se numără lintea, mazărea, fasolea boabe, năutul. Scad apetitul exagerat, te ţin departe de tentaţiile culinare, îndeosebi de dulciuri. Şi fructele mâncate ca atare şi cerealele care conţin amidon – cartofi, orez brun, ovăzul, quinoa - au puţine calorii şi se digeră lent. De aceea, previn creşterea glicemiei, un factor de risc al obezităţii.

Citeşte şi: Adevărul despre batoanele de slăbit

Pastele integrale, biscuiţii digestivi, cartofii copţi, pâinea din făină integrală te îngraşă dacă le mănânci în cantităţi mari. Vei reuşi să slăbeşti sănătos dacă iei porţii mici de alimente care conţin carbohidraţi. Când simţi nevoia de o gustare care să-ţi dea energie după amiaza, alege fructe de sezon, legume crude sau preparate la aburi sau la cuptor, seminţe, nuci.

Evitarea alimentelor proteice duc la o scădere a aportului caloric şi a greutăţii corporale, dar îţi oferă avantaje numai dacă o ţii pe o perioadă scurtă de timp. Altfel, rişti să suferi de diverse boli sau să pierzi masă musculară. Corpul poate fi tentat să intre într-o etapă de conservare care presupune o ardere lentă a caloriilor. Frânarea metabolismului favorizează apariţia efectului de yo-yo, ceea ce înseamnă că e posibil să pui la loc kilogramele pierdute.

Pentru a scăpa de efectele menţionate, ai grijă să nu-ţi lipsească alimente care îţi aduc proteine vegetale şi care suplinesc carnea şi produsele lactate.