Slăbeşti mai uşor dacă mănânci struguri

1 2 jpg jpeg

Cura cu struguri

O cură cu struguri şi suc de struguri te ajută să slăbeşti, îţi întăreşte sistemul cardiovascular, stimulează detoxificarea. Cura se ţine astfel: în primele 3 zile, creşti treptat cantitatea de struguri de la o jumătate de kilogram la un kilogram şi jumătate.

Apoi, timp de 5 zile, mănâncă zilnic un kilogram şi jumătate de struguri sau bea un litru de suc de struguri. Sucul te hidratează, normalizează tensiunea arterială, scade riscul de boli de inimă şi menţine elasticitatea vaselor de sânge, prin stimularea producerii unei substanţe numită oxid nitric.

La finalul curei, introdu treptat alimentele, bea ceaiuri din plante, supe, cartofi fierţi, urmând să revii în 3-4 zile la dieta obişnuintă.

Uleiul din sâmburi de struguri

În fiecare zi, pune 2-4 linguri de ulei extravirgin din sâmburi de struguri în salate sau mâncăruri, la finalul preparării. Respectând această doză te protejezi de hipertensiune, ischemie cardiacă, arterită, arterioscleroză.

Uleiul este hrănitor, antioxidant, combate afecţiunile inimii. Conţine acizi graşi mononesaturaţi şi polinesaturaţi care contribuie la păstrarea elasticităţii vaselor de sânge şi la diminuarea colesterolului rău care se poate depune pe vasele sanguine şi le poate bloca.

Citeşte şi: Ce nu ştiai că poţi trata cu struguri

Previi hipertensiunea cu extract de struguri

Extractul de sâmburi de struguri se găseşte sub formă de comprimate. Le poţi lua de 2-3 ori pe zi, câte una. Îţi oferă antioxindanţi care protejează vasele de sânge şi previn hipertensiunea arterială. În plus, previne şi tratează varicele, întrucât întăreşte pereţii venoşi, scade vâscozitatea sângelui şi fragilitatea vaselor capilare de sânge.