Sl─âbe┼čti, dar ├«┼úi pierzi energia

1 2 jpg jpeg

Dietele repetate dezechilibreaz─â organismul, sl─âbirea devine tot mai dificil─â ┼či necesit─â tot mai mult timp. Toate curele radicale prezint─â pericolul efectului jo-jo, fenomenul continuu de sl─âbire-├«ngr─â┼čare. De aceea, kilogramele ├«n plus trebuie pierdute a┼ča cum au fost c├ó┼čtigate, treptat. Astfel, efectul va fi de durat─â.

Sc─âderea ├«n greutate determin─â mic┼čorarea celulelor grase, dar nu ┼či reducerea num─ârului lor. Este consumat─â ├«n special gr─âsimea din jurul taliei, ceea ce duce la sc─âderea riscului de boli cardio-vasculare. ├Än general, scad mai ├«nt├ói depozitele de gr─âsime care sunt influen┼úate de hormoni, apoi cele din alte zone ale corpului.

Acest lucru este mai u┼čor de observat la femei: fa┼úa devine supl─â, ├«n vreme ce gr─âsimea de pe coapse r─âm├óne neschimbat─â. Iat─â cum reac┼úioneaz─â corpul c├ónd nu este alimentat suficient.

Scad rezervele de energie

├Än timpul dietei, organismul recurge mai ├«nt├ói la rezervele de glucide ┼či abia apoi la depozitele de gr─âsime. ├Än cazul curelor restrictive, c├ónd scade foarte mult aportul de glucide, ficatul folose┼čte proteinele pentru a sintetiza glucidele. Acesta este ├«ns─â un proces nerecomandabil.

Se pierd mineralele

Dietele drastice au ca efect imediat reducere rezervelor de minerale din organism. Se pierd sodiu, potasiu, calciu, magneziu ┼či fosfor. Aceste pierderi sunt recep┼úionate pozitiv de persoanele cu hipertensiune arterial─â, de exemplu, ┼či negativ de persoanele care sufer─â de oboseal─â, dureri de cap sau ame┼úeli.

Poate să apară constipaţia

Ca s─â combate┼úi acest efect, trebuie s─â consuma┼úi suficiente fibre vegetale din cereale integrale ┼či zarzavaturi proaspete. Nu recurge┼úi la laxative puternice, pentru c─â, printr-o alimenta┼úie corespunz─âtoare, scaunul se regleaz─â automat.

Cre┼čte nivelul de acid uric

Acest fenomen apare ca urmare a dietelor nes─ân─âtoase, ├«n cadrul c─ârora se consum─â prea multe proteine animale, prea multe glucide ┼či prea pu┼úin lichide. De regul─â, ├«ntr-o diet─â restrictiv─â trebuie s─â se bea 2 litri de lichide pe zi.