Slăbeşte uşor cu ajutorul bananelor verzi

1 2 jpg jpeg

Una dintre dietele populare care fac furori mai ales printre persoanele a căror sănătate nu le permite să suţină un program de antrenament fizic intens, dieta cu banane verzi ajută la arderea caloriilor fără pic de efort.

Bananele sunt benefice mai ales pentru că au un conţinut mare de amidon. Bacteriile ajută la transformarea amidonului în acizi graşi care hrănesc celulele şi ajută la o digeste corectă şi eficientă.

Cum funcţionează dieta

Pentru a te bucura de efectele dietei, este necesar ca în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol să consumi 1-2 banane. Este foarte important ca atâta timp cât vrei să ţii acestă dietă să nu mai consumi niciun alt fruct, să bei suficientă apă, iar între mese să te abţii de la gustări nesănătoase.

Atât la prânz, cât şi la cină poţi să mânănci orice alt aliment, însă nu mai târziu de ora 19.00 şi încearcă pe cât posibil să reduci porţiile la jumătate, să eviţi prăjelile, alcoolul şi mâncărurile nesănătoase. Poţi să alegi salatele, mai ales că acum găseşti pe piaţă absolut tot ce ai nevoie pentru a face o salată consistentă, sănătoasă şi saţioasă.

Nu te mai gândi la desert decât în cazul în care eşti mulţumit de numărul kilogramelor pe care le ai. Deci, mai puţin dulce, mai multă sănătate şi un corp mult mai suplu.

Află cum te ajută bananele să previi atacul cerebral AICI

Cel mai bine păzit secret al dietelor este timpul alocat mesei. Cu cât vei mastica mai mult alimentele pe care alegi să le consumi cu atât ami multe calorii vei consuma. De ce? Pentru că în felul acesta stomacul va munci mai puţin şi organele tale se vor odihni mai mult. Aspect pe care îl vei observa şi prin prisma faptului că nu te vei mai simţi atât de obosit a doua zi.

Nu te abţine de la mâncărurile preferate

Cunoscută şi sub denumirea de dietă japoneză, principiul ei de bază pare a fi acela prin care tu să nu te abţii de la nici o plăcere culinară, atât timp cât aceste plăceri nu reprezintă mâncare de tip fast food sau prăjeli.

În fiecare dimineaţa bea un pahar mare de apă călduţă apoi consumă 1-2 banane. Într-o săptămână vei observa cum cel puţin 4 kilograme se vor topi fără a simţi senzaţia de foame. Nu îţi suprasolicita stomacul, acesta este cel mai mare pericol pentru sănătatea ta.

O altă variantă a acestei diete

O altă variantă uşor modificată şi de urmat presupune ca înainte de fiecare masă să consumi 1-2 banane verzi.

Un aliment bogat în fibre care te va ajuta să simţi senzaţia de saţietate destul de repede astfel încât nu mai faci excese alimentare.

Mergi pe un singur fel de mâncare consumat la masă, în felul aceste îţi vei ajuta mai mult şi mai bine stomacul în procesul de digestie. La fel ca în prima variantă a cestei diete, este important să nu consumi nimic între mese şi să iei ultima masă cu cel puţin 4 ore înainte de a merge la culcare. Nu uita nici de hidratarea zilnică!

Varianta restrictivă a dietei japoneze

Această variantă nu se recomandă a se ţine mai mult de 3 zile. În cazul în care o alegi, trebuie să consumi pe parcursul celor 3 zile doar banane la fiecare masă, nimic altceva în plus. Aşa vei scăpa de 3 kilograme rapid şi uşor, însă trebuie să ai mare grijă la alimentaţia ulterioară acestor zile.

Cel mai bine ar fi să reintroduci apoi uşor celelalte alimente în alimentaţie, să nu forţezi organismul. Apa este vitală mai ales în această variantă. Ajută la hidratarea corespunzătoare a organismului, favorizează pierderea surplusului de kilograme şi compensează în acelaşi timp lipsa de apă datorată consumului mic de alimente consumate.

Atenţie!

Dacă vei prelungi această dietă mai mult de 3 zile, rişti să te expui unei carenţe nutriţionale destul de periculoasă.