Slăbeşte sănătos cu citrice

2 jpg jpeg

Citricele, prin conţinutul mare de vitamina C, ajută la arderea grăsimilor, cresc imunitatea şi au un puternic rol antioxidant. Sunt un bun antireumatic, hepatoprotector şi diuretic.

Poţi face cura de citrice ca să scapi de kilogramele în plus sau pentru detoxifierea organismului. Citricele sunt, de asemenea, şi un tratament eficient împotriva celulitei. Însă trebuie consumate cu atenţie, dacă ştii că suferi de ulcer sau de gastrită.

Cum se ţine cura

Cura cu citrice este indicată celor care vor să slăbească doar două-trei kilograme şi nu este recomandată mai mult de o săptămână. Taie în felii trei lămâi şi o portocală şi fierbe-le în jumătate de litru de apă timp de 15 minute. Adaugă două linguri de miere şi mai lasă să fiarbă cinci minute.

Strecori amestecul şi bei trei pahare pe zi, înaintea fiecărei mese. Folosind acelaşi mod de preparare, poţi înlocui portocala cu două grepfruturi sau poţi face sucul din zeama a trei lămâi, după care amesteci cu un litru de apă şi cu două linguriţe de miere, fără fierbere. Se bea un pahar în fiecare dimineaţă.

Meniul din timpul curei

Nu te bizui doar pe ajutorul miraculos al citricelor ca să pierzi kilograme, adoptă un regim echilibrat.

cereale, brânză degresată, lapte sau iaurt degresat, pâine prăjită sau salată de crudităţi.

piure de legume, carne slabă pe grătar sau fiartă, salată (fără maioneze sau sosuri!).

La cină: ciuperci sau cartofi la cuptor, supe de zarzavat, peşte la grătar sau în salate. Gustările de la ora 10.00 şi de la ora 16.00 bineînţeles că vor fi... portocale, mandarine, clementine sau grepfruturi!

E bine de ştiut!

* Nu combina la aceeaşi masă citricele cu alimentele care conţin amidon (pâine, cartofi, paste făinoase, orez).

* Medicamentele nu se iau cu suc de citrice, în special cu sucul de grepfrut.

Citricele elimină toxinele

Chiar dacă stai bine la capitolul siluetă, este bine să consumi zilnic citrice, pentru că au un efect de detoxifiere deo-sebit.

Bea în fiecare zi suc proaspăt de portocale, grepfrut şi de lămâie, mănâncă zilnic portocale, mandarine, grepfrut, renunţând la deserturile pe bază de aluat, foietaj şi ciocolată. De la micul dejun nu trebuie să lipsească citricele, sub formă de suc proaspăt sau ca atare.