Slăbeşte mâncând desert la micul dejun!

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv afirmă că femeile care ţin dietă tind să consume mai puţine calorii şi, implicit, mai puţine grăsimi la micul dejun.

Însă, specialiştii subliniază că pentru a ne mări şansele de a arde mai repede caloriile consumate, este de preferat să consumăm la masa de dimineaţă proteine şi carbohidraţi.

De asemenea, eliminarea consumului de dulciuri nu este întru totul recomandată pentru că la un moment dat rişti să cazi în capcana ispitelor culinare.

Din acest motiv, este mai bine să te răsfeţi cu preparate dulci la începutul zilei, când metabolismul nostru este mai alert şi mai hotărât să proceseze corespunzător alimentele.

Studiul a fost efectuat pe 200 de adulţi obezi nondiabetici, care au fost aleşi aleatoriu să respecte una din două diete sărace în calorii. Ambele diete au avut acelaşi număr de calorii pe zi, doar că jumătate dintre adulţi au mâncat şi desert la micul dejun.

Pacienţii care, timp de 32 de zile, adăugaseră un desert micului dejun – prăjiturele, tort sau ciocolată – au slăbit cu 2 kilograme mai mult decât cei care evitaseră aceste alimente. În plus, ei au reuşit să ţină la distanţă kilogramele pe care le dăduseră jos.

De asemenea, cei care au consumat desert la micul dejun au raportat o diminuare a senzaţiei de foame pe parcursul zilei, în comparaţie cu participanţii care nu au mâncat desert.

Studiul arată că masa luată dimineaţa reglează şi nivelul de grelină din sânge, un hormon responsabil de apariţia apetitului.

Însă, conform cercetătorilor, cei care mănâncă dimineaţa proteine, îşi ​​reduc senzaţia de foame, întrucât combinaţia de proteine ş​i carbohidraţi creşte nivelul de saţietate, iar desertul scade pofta de dulce, amidon şi alimente grase.