Slăbeşte fără să te înfometezi

1 2 jpg jpeg

Această dietă este concepută de specialişti ca să nu suferi de foame între mese. Secretul ei se află în alimentele cu valoare calorică mică, care sunt foarte săţioase, permiţându-ţi să scapi de kilogramele în plus. Până nu demult alimentele bogate în grăsimi erau considerate cele mai săţioase.

De curând, nutriţioniştii au descoperit că un meniu cu un conţinut ridicat de proteine şi de fibre inhibă senzaţia de foame pentru mai mult timp şi, în plus, contribuie şi la accelerarea metabolismului. Meniul zilnic pe care ţi-l propunem are în medie 1.300 kcal. Poţi să ţii această dietă una sau două săptămâni.

- 3 Kg în 14 zile

Ziua 1

Mic dejun: 1 cafea, un pahar de lapte degresat şi 3 felii de pâine integrală.

Prânz: 50 g paste integrale cu sos de roşii, busuioc şi brânză rasă.

Cină: 150 g carne de vită slabă la grătar cu fasole verde şi o felie de pâine integrală.

Gustări: 1 strugure, 1 pară. Pont! Carnea de vită slabă este excelentă în dietă pentru că are un conţinut ridicat de fier şi vitamine din grupa B.

Nutriţioniştii spun că acest tip de carne conţine şi acid linoleic, o substanţă care arde grăsimile şi împiedică depunerea lor pe abdomen sau pe coapse.

Te-ar mai putea interesa şi:

- Slăbeşte 2,5 kg într-o lună cu dieta cu mere

- Cum te ajută ţelina să slăbeşti

- Combină alimentele isteţ şi vei slăbi

Ziua 2

Mic dejun: 1 cafea, 120 g iaurt cu 2% grăsimi şi 2 felii de pâine integrală.

Prânz: 150 g orez cu ardei, dovlecei şi fasole verde.

Cină: 200 g salată de cartofi cu măsline, ceapă şi o lingură de ulei de măsline.

Gustări: 1 baton cu cereale, 1 strugure.

Pont! Cartofii, atât de condamnaţi în diete, sunt de fapt o excelentă sursă de fibre şi de carbohidraţi, care-ţi taie pofta de mâncare pentru mai mult timp.

Condiţia este să-i consumi copţi sau fierţi şi să nu-i asociezi cu carne sau cu pâine.

Ziua 3

Mic dejun: 1 cafea, 2 felii de pâine integrală cu brânză telemea şi o roşie.

Prânz: 150 g paste cu ton şi sos de roşii cu ardei şi usturoi.

Cină: 2 ouă fierte cu o salată de castraveţi, roşii şi ardei şi 2 felii de pâine integrală.

Gustări: 1 iaurt 2% grăsime, 30 g migdale neprăjite.

Pont! Ouăle fierte moi, consumate de trei ori pe săptămână, sunt o sursă excelentă de proteine, lecitină şi de vitamina B 12, care asigură absorbţia fierului. În plus, ele îţi dau senzaţia de saţietate pentru mai mult timp.

Ziua 4

Mic dejun: 1 cafea, 2 felii de pâine integrală cu şuncă de curcan şi 1 roşie.

Prânz: 150 g piept de curcan la grătar cu varză călită.

Cină: 200 g sufleu de spanac şi pâine.

Gustări: 1 strugure, 1 baton cu cereale.

Pont! Varza este un aliment recunoscut pentru conţinutul ei de calorii negative. Adică organismul foloseşte mai multe calorii ca s-o digere decât primeşte.

Ziua 5

Mic dejun: 1 cafea sau ceai, 1 iaurt 2% grăsime şi 30 g cereale integrale.

Prânz: 200 g păstrăv la grătar cu fasole verde şi 2 felii de pâine.

Cină: 200 g varză călită cu morcovi.

Gustări: 1 pară, 30 g migdale neprăjite.

Pont! Migdalele, alunele, nucile, seminţele neprăjite sunt bogate în grăsimi bune, care scad nivelul de colesterol „rău”.

În plus, acestea au un conţinut foarte ridicat de calciu, magneziu şi potasiu, trei minerale ce menţin oasele sănătoase. Pentru celelalte zile din dietă, alegi unul dintre meniurile prezentate.