Slăbeşte fără să renunţi la dulciuri!

1 2 jpg jpeg

Parcă nimic nu se compară cu gustul dulciurilor, însă acest păcat se vede extrem de repede pe cântar şi nu numai.

Dar dacă nu ar fi dietele, ar mai fi la fel de tentante dulciurile? Dacă ai şti că mâncând cât de multe dulciuri vrei, vei reuşi să îţi menţii silueta cum ai reacţiona?

Dieta Marie Antoinette

Regina Franţei, Marie Antoinette, a fost sursa de inspiraţie pentru autoarea Karen Wheeler când a scris cartea „Marie Antoinette Diet”. După o documentare asupra tabieturilor reginei şi micile secrete aflate de la personalul acesteia, autoarea a dezvăluit în cartea sa că regina îşi menţinea dieta frumoasă consumând multe dulciuri la prima masă a zilei.

Astfel aceasta servea la micul dejun iaurt cu nuci, la care era obligatoriu prezentă şi o felie de tort, o prăjitură făcută în casă sau 100 de grame de ciocolată.

Află cum poţi scăpa de pofta de dulci mergând pe jos AICI

Practic secretul său fiind tocmai gramajul care nu depăşea niciodată 100 de grame din orice dulce.

Pentru prânz, regina alegea întotdeauna o supă de legume, urmată de piept de pui sau file de somon neaparat cu legume. Având un program destul de încărcat, regina nu uita niciodată să îşi ia şi o mică gustare formată din 30 de grame de migdale la care adăuga seminţe de floarea soarelui sau susan.

Nici cina nu era una extraordinar de greu de urmat, niciodată mai târziu de ora 20.00 şi era compusă din proteinele provenite dintr-un piept de pui la grătar.

Cât de eficientă este dieta cu dulciuri?

Deşi a slăbi fără să consumi dulciuri pare un mit de neatins, în realitate totul constă în numărul de calorii pe care alegi să îl consumi pe parcursul unei zile. Dacă vrei să pierzi jumătate de kilogram pe săptămână, ai nevoie de un deficit de 500 de calorii zilnice. Acest lucru este posibil dacă reduci cantitatea de alimente ingerate sau prin creşterea activităţii fizice ori prin combinarea acestor două modalităţi.

Astfel, Mark Haub, profesor de nutruţie la o universitate din Kansas a făcut un experiment pentru a demonta mitul conform căruia consumând dulciuri poţi să slăbeşti.

În felul acesta el a urmat un regim alimentar format din 1.800 de calorii zilnice, iar aproximativ două treimi din regimul său s-a bazat doar pe produse de tip junk food şi o treime shake-uri proteice şi legume. În doar 10 săptămâni deşi acesta a reuşit să slăbască 12 kilograme a menţionat că această variantă nu este optimă a fi ţinută timp îndelungat.

Practic ideea de bază obţinută a fost aceea că nu este atât de important ce mănânci, cât de fapt importantă este cantitatea.

Cel mai bine ar fi să îţi prepari în casă un dulce sănătos pe care mai apoi să îl consumi cu moderaţie. În felul acesta vei avea controlul asupra cantităţii de zaharuri consumate.

Redu cantitatea de zahăr fără să te abţii de la dulciuri

Obişnuieşte-te să bei cafeaua fără zahăr şi să optezi pentru un suc făcut de tine în casă din citrice.

Dacă masa ta de dimineaţă constă în iaurt cu cereale, evită pe cât posibil fructele confiate din cereale în favoarea celor proaspete şi anume banană, coacăze, fructe de pădure pe care le poţi adăuga liniştit.

Împarte întotdeauna prăjitura ta cu altcineva şi nu te grăbi să o mănânci, savurează fiecare bucăţică pentru a fi ami uşor digerată apoi de către stomacul tău.

Un bun substitut al zahărului este scorţişoara, ghimbirul sau nucşoara, poţi să adaugi aceste condimente în cafea, ceai sau chiar şi în apă. În felul acesta vei arde mai repede calorii şi te vei bucura atât de un gust bun cât şi de o porţie de sănătate în plus.

Poţi să ai grijă de silueta ta şi fără să renunţi la dietă. Moderaţia este cea mai bună modalitate prin care să te menţii sănătos şi frumos.

Hidratarea este cheia ce nu trebuie să o pierzi niciodată.