Slăbeşte fără riscuri cu dieta indicelui glicemic

Carbohidraţii se împart în „buni”(cu indice glicemic scăzut) şi „răi” (cu indice glicemic mare). Glucidele „rele” sunt cele care determină creşterea rapidă şi mare a glicemiei (zahăr, dulciuri concentrate), iar cele „bune” au o asimilare slabă de către organism şi cresc puţin glicemia (făina nerafinată, orezul, lintea, fasolea, legumele). Alege glucidele bune
Această dietă constă de fapt în a şti să alegi glucidele cu indice glicemic scăzut. Cu cât acesta este mai ridicat, cu atât răspunsul organismului este mai brutal. Cu cât indicele glicemic este mai scăzut, cu atât răspunsul este mai blând şi progresiv.
Dacă vrei să slăbeşti, trebuie să alegi alimentele cu indice glicemic sub 50. O atenţie deosebită trebuie acordată şi asocierii acestor glucide cu proteinele şi lipidele, cum ar fi: mezelurile, carnea grasă, brânzeturile grase.
Acestea pot modifica indicele glicemic al unor alimente. Grăsimile sunt permise cu o singură condiţie: niciodată să nu le asociezi cu glucide cu indice glicemic ridicat, care sunt direct stocate de către organism.
Cele trei mese recomandate pe zi trebuie să fie compuse din proteine, lipide şi glucide cu indice glicemic scăzut (fructe, legume, proteine şi grăsimi slabe, în cantitate redusă).
Cartofi prăjiţi 95
Morcov fiert 85
Cereale cu ciocolată 77
Lasagna 75
Pepene verde 75
Gogoşi 75
Miere 73
Mămăligă 70
Pâine albă 70
Ananas (din conservă) 65
Bere 110
Băuturi carbogazoase dulci peste 60
Mango 50
Baton de cereale
(fără zahăr adăugat) 50
Kiwi 50
Ciocolată 49
Cereale integrale
(fără zahăr adăugat) 45
Suc de grepfrut
(neîndulcit) 45
Pâine integrală de secară sau făină de secară 45
Banană (verde) 45
Spaghete 40
Smochine uscate 40
Unt de arahide
(fără zahăr adăugat) 40
Mazăre verde 35
Mere 35
Iaurt de soia (cu aromă de fructe) 35
Suc de roşii 35
Grepfrut, pomelo 30
Căpşune, mure,
afine, zmeură,
coacăze roşii 25
Ciocolată neagră (mai mult de 70% cacao) 25
Lămâie 20
Migdale 15
Varză de Bruxelles 15
Broccoli 15
Măsline 15