Slăbeşte fără restricţii alimentare majore!

1 2 jpg jpeg

Micşorează porţiile

Prin simpla reducere a cantităţii de alimente şi prin alegerea celor naturale vei slăbi mai uşor, vei avea mai multă energie şi te vei simţi mai bine în pielea ta. Oricât de comod ţi-ar părea să-ţi faci cumpărăturile în marile magazine, mergi mai des în pieţele care abundă de legume, fructe, verdeţuri. Prepară mai des salate cu acestea sau sucuri. În locul cerealelor rafinate, alege-le pe cele integrale, iar în locul dulciurilor, optează pentru fructele uscate, cum sunt prunele, şi pentru nuci, consumate cu măsură.

Găteşte mai mult

Pe lângă o siluetă mai frumoasă, vei economisi mai mult dacă mănânci ceea ce găteşti. Chiar şi deserturile preparate de tine la final de săptămână, dacă nu poţi renunţa complet la ele, sunt mai sănătoase, pentru că sunt lipsite de aditivi. De asemenea, ciocolata făcută în casă şi aceea neagră, cu unt de cacao, praf de cacao şi zahăr, sunt alegeri bune în cazul în care ţi-e greu să scapi de pofta de dulciuri.

Extrapont Încearcă să-ţi faci în casă pâinea, măcar o dată pe săptămână sau pe lună!

Fă-ţi singur un program de slăbit

Pentru a nu risca să mănânci nesănătos, pregăteşte-ţi de la sfârşitul săptămânii meniurile pentru următoarele 7 zile, cu tot cu gustări şi încearcă să respecţi programul stabilit. Îţi vei putea face cumpărăturile din timp, în weekend, pentru a găti şi a evita să ajungi la un aport caloric zilnic crescut. De asemenea, ai ocazia să pregăteşti din vreme lapte vegetal din ovăz sau migdale, surse bune de calciu, cu puţine calorii.

… pentru laptele de ovăz ai nevoie de o cană de fulgi de ovăz? Laşi ovăzul în apă cât să-l acopere, un sfert de oră, apoi adaugi alte 3 căni cu apă şi treci totul prin blender.

Renunţă la băuturi carbogazoase

Şi ceea ce bei te poate îngrăşa dacă îţi plac băuturile carbogazoase sau sucurile gata făcute. Apa, ceaiurile din plante (negru, roşu, verde) neîndulcite, sucurile naturale de morcovi, sfeclă sau citrice, băute în cantităţi mici, între mese şi imediat după trecerea prin storcător sunt opţiuni sigure pentru siluetă.