Slăbeşte cu varză

1 2 jpg jpeg

Dieta pe bază de supă de varză nu este o dietă personalizată, nu este o dietă pe termen lung, ci doar un plan culinar cu rezultate rapide, ce poate fi urmat doar o dată pe an.

Şi asta pentru că este o dietă restrictivă, ce te obligă să renunţi la majoritatea alimentelor care îţi făceau cu ochiul şi mai ales care nu trebuie să lipsescă din organism pentru prea mult timp.

Staţi liniştiţi, totuşi! Nu veţi mânca doar varză şi supă de varză.

În meniu vor mai fi incluse şi alte alimente precum ardei gras, castraveţi, anghinare, ceapă verde, ciuperci, dovlecei, gulii, morcovi, praz, roşii, ţelină, ouă, lactate degresate, carne de pui sau peşte slab, andive, pere, gutui, mere şi struguri. Fibrele nu trebuie să lipsească pentru că aduc senzaţia de saţietate.

Planul pentru 7 zile

Ziua 1: Supă de varză ori de câte ori îţi este foame, plus orice fruct, în afară de banană. Bea mult ceai verde, neîndulcit, apă plată sau suc de mure;

Ziua 2: Supă de varză, orice fel de legume în afară de porumb dulce şi mazăre, plus un cartof la cuptor cu unt;

Ziua 3: Supă de varză, fucte şi legume;

Ziua 4: Supă de varză, opt banane şi două pahare cu lapte de soia;

Ziua 5: Supă de varză, o friptură de peşte, şase roşii şi minim opt pahare cu apă;

Ziua 6: Supă de varză, legume şi două bucăţi pe peşte la grătar (de preferat somon);

Ziua 7: Supă de varză, suc de fructe neîndulcit, legume şi o farfurie cu pilaf.

Din ziua a opta trebuie să revii treptat la regimul culinar normal. Evită să consumi făinoase, zahăr, grăsimi şi alcool.

Dieta nu dă rezultate pe termen lung!

Este indicată atunci când vrem să pierdem rapid din surplusul de kilograme . Perioada scurtă de timp în care se desfăşoară nu aduce schimbări ale stilului de viaţă, de aceea dieta are ca rezultat punerea rapidă la loc a kilogramelor pierdute, dacă persoana se întoarce la obiceiurile alimentare anterioare. Prin urmare, nu dă rezultate pe termen lung.

În acelaşi timp pot apărea dureri de cap, lipsă de concentrare şi slăbiciune generală din cauza faptului că nu conţine toţi nutrienţii necesari bunei funcţionări a tuturor celulelor organismului inclusiv a celor nervoase - cantitatea de glucoză poate fi în anumite momente ale zilei foarte scăzuta în sânge şi din această cauză să apară aceste efecte negative.