Slăbeşte cu super-dieta iernii

1 2 jpg jpeg

Iarna e o perioadă în care hainele largi şi pieţele mai puţin bogate în legume şi fructe predispun la acumularea de kilograme cu care te vei lupta mai târziu, spre finalul primăverii. Ia măsuri de acum şi caută să-ţi pui la punct un plan de dietă pentru menţinerea siluetei.

Mâncând preparate calde şi reconfortante, ai avea un aport de 1.200 de calorii pe zi, ceea ce ţi-ar permite să slăbeşti un kilogram pe săptămână.

Micul dejun pe bază de lactate

La prima masă a zilei, nu uita să incluzi lapte, iaurt sau brânză, pe care le poţi mânca alături de fructe proaspete sau deshidratate, cereale integale (ovăz, mei, hrişcă), pâine integrală prăjită.

Gustările, ajustate în funcţie de efortul depus

Dacă faci sport sau ai o activitate intensă la serviciu ia gustări cu mai multe calorii, un sadviş mic şi un suc natural de fructe. În schimb, dacă eşti sedentară, îţi sunt de ajuns un iaurt mic sau un fruct. Înlocuieşte zahărul cu mierea, care îţi protejează şi sistemul respirator, iar pentru a-ţi întări imunitatea, optează pentru citrice în locul altor fructe.

Un prânz săţios dar fără grăsimi

La mijlocul zilei, te încălzesc şi te menţin în formă o supă de legume şi orez, orez cu mazăre, o supă cremă, o friptură cu carne de pui cu garnitură de legume, o ruladă cu carne de curcan cu salată de legume.

Masa de seară, redusă cantitativ

În general, cheia unei diete de iarnă care nu te îngraşă este să ai porţii mai mici de mâncare, dar cu atât mai mult e bine ca la cină să nu mănânci prea mult. Poţi alege carne albă cu ciuperci şi spanac, peşte făcut la aburi, la cuptor sau la grătar cu sfeclă, salată de legume. Foloseşte ceapă sau usturoi pentru a condimenta mâncarea.

Găseşti un model de meniu pentru o săptămână AICI