Slăbeşte cu supă de dovleac!

1 2 jpg jpeg

Dieta pe bază de dovleac are foarte puţine calorii. O puteţi numi prietenul de nădejde atunci când vă hotărâţi să slăbiţi. Mai mult decât atât, dovleacul este o legumă bogată în vitaminele A, B, C, dar şi în magneziu, deci oferă un suport ideal pentru păr şi unghii.

Pentru ca dieta să dea rezultatele dorite, aveţi grijă ca mâncarea să conţină puţină sare, nu uitaţi de cei doi litri de apă pe zi şi renunţaţi la dulciuri şi alcool. Regimul ţine o săptămână şi poate fi repetat după circa o lună. Cum arată o masă plină de preparate din dovleac? Mic dejun

Pe lângă pâinea prăjită şi un iaurt sau un ou, se bea un pahar de suc de dovleac, preparat din pulpă de dovleac fiert. Băutura se prepară zilnic şi se consumă o parte dimineaţa, o parte seara. Nu trebuie să renunţaţi la micul viciu de dimineaţă, aşadar aveţi voie să beţi o ceaşcă de cafea sau un ceai negru.

Supă de dovlecei la primul fel, pe care o puteţi înlocui două-trei zile cu supă de legume. La felul doi, carne de vacă sau de pui, pe grătar sau la cuptor, cu garnitură de dovleac fiert sau mămăligă cu brânză de vaci. Varianta cu dovleac se va consuma de cel puţin trei ori pe săptămână.

O feliuţă de brânză de vaci sau o salată de legume. Acest meniu poate fi alternat cu salată de fructe sau cu o cană de lapte cu biscuiţi dietetici.

Între mese puteţi mânca dovleac copt, fără zahar, un iaurt sau o cană cu seminţe de dovleac, neprăjite.

Atenţie! Plăcintele sau prăjiturile cu dovleac nu sunt indicate în dietă.

- Are puţine calorii

- Se pregăteşte repede

- Reduce retenţia de apă

- Are puţine grăsimi

- Are multe vitamine