Shake-urile verzi te ajută să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

În cazul în care le prepari în proporţie de 60% din legume verzi şi de 40% din fructe, atunci ai obţinut metoda cea mai bună de procurare a porţiei zilnice de sănătate.

Avantajele consumului de smoothie verde

Ţine cont de faptul că smoothie-urile şi shake-urile verzi sunt nişte băuturi complete care, spre deosebire de sucuri, îşi păstrează conţinutul de fibre.

Pentru un shake verde delicios, secretul constă în menţierea proporţiilor egale atât de fructe cât şi legume. Fructele dau aroma şi gustul în timp ce verdeţurile menţin dulceaţa .

Vitaminele şi mineralele, asimilate astfel şi utilizate de către corp, îi vor oferi acestuia beneficii maxime într-un timp foarte scurt.

Un alt avantaj al smoothie-ului verde este acela că ajută corpul să se restaureze la o stare sănătoasă de alcalinitate.

Totodată, va cotribui la reducerea poftei de junkfood, zahăr şi mâncăruri procesate, favorizând astfel pierderea în greutate.

Extrapont

Smoothie-ul verde te ajută să-ţi cureţi organismul de toxine.

Smoothie cu măr şi spanac

Ingrediente:

-1 pahar cu apă;

-1 mănunchi de salată verde (tocată mărunt);

-3 tulpini de ţelină;

-1 jumătate de mână de spanac;

-1 pară;

-1 măr verde;

-sucul de la o lămâie proaspăt stoarsă.

Metoda de preparare:

Atenţie!

Optează pentru legumele şi fructele bogate în apă care ajută la hidratarea corespunzătoare indiferent de anotimp.

Smoothie cu castravete şi spanac

-un mănunchi de spanac, mărunţit;

-câteva frunze de mentă;

-o legătură de pătrunjel;

-o lingură de suc de lămâie;

-un castravete;

-o ceaşcă de tulpini de ţelină tocate,

-o rădăcină de ghimbir de aproximativ 2 cm, decojită şi mărunţită,

-4 cuburi de gheaţă.

Mod de preparare:

1.Adaugă toate ingredientele în blender, cu excepţia cuburilor de gheaţă.

2.Mărunţeşte-le la o viteză mare.

3.La sfârşit, pune cele 4 cuburi de gheaţă în pahar.

Smoothie din varza kale, cu mere, struguri şi castraveţi

Are efect antiîmbătrânire, întăreşte oasele şi-ţi aduce un plus de vitamina K. Aceasta din urmă contribuie la topirea grăsimilor din oganism.

Ingrediente:

-1 cană de frunze de kale mărunţite (aproximativ 3 frunze)

-1 cană de struguri albi, fără sâmburi

-1 castravete, tăiat cubuleţe

-1 măr mic cu coajă, feliat

-1/2 cană de apă

Toate se trec prin blender şi se consumă pe parcursul unei zile.