Secretul pentru a nu te îngrăşa de sărbători

1 2 jpg jpeg

Zilele libere de la finalul anului sunt un prilej pentru a sta mai mult lângă cei dragi, de a savurat multe bucate tradiţionale, însă ce se întâmplă cu sănătatea şi silueta ta?

Dacă te-ai chinuit tot anul să fii activ să respecţi un regim alimentar corespunzător şi sănătos, bucatele din faţa ochilor din perioada imediat următoare nu sunt tocmai în tonul echilibrat şi armonios în care trebuie să fie sănătatea ta.

Fii activ chiar dacă eşti în concediu

Dacă te gândeai cu nerăbdare la zilele în care să stai acasă în pat, şi să nu faci absolut nimic în afară de a mânca şi a te uita le filme, ei bine, pe lângă aceste cerinţe ale tale încearcă să adaugi un singur lucru şi anume: mişcarea!

Starea de oboseală din organism este dată câteodată şi de circulaţa sangvină deficitară ce nu poate oxigena corespunzător întreg organismul şi mai ales creierul.

După fiecare masă, mai ales acum în această perioadă, acordă-ţi măcar 30 de minute de a te plimba, fie chiar şi prin jurul blocurilor dacă nu ai un parc aproape.

Invită-i pe cei dragi la o plimbare în parc, o vizită pe un traseu montan sau chiar la sala de sport măcar pentru a vă bucura de o saună.

Află cum te poate ajuta iaurtul să arăţi bine AICI

Hidratează-te corespunzător

1 2 jpg jpeg

Vinul este la loc de cinste, fie el fiert, fie sec, însă nu uita că organismul tău are nevoie şi de apă. Mesele copioase au nevoie de lichide pentru a ajuta organismul să digere mai bine mâncarea.

Cele mai afectate organe în această perioadă sunt ficatul şi stomacul. Astfel pentru a le ajuta să funcţioneze corespunzător, ceaiul de păpădie, anghinare, sunătoare sau coada calului nu ar trebui să îţi lipsească din casă şi de pe masă.

Pentru fiecare pahar de alcool oferă-i organismului tău unul de apă. NU face excese alimentare şi fii cumpătat, este sănătatea ta în joc.

Nu sări peste orele de odihnă

2 jpg jpeg

Aceste 3 sfaturi sunt pilonii sănătăţii tale. Chiar dacă este sfârşitul anului, eşti plecat în concediu sau pur şi simplu stai acasă.

Obişnuieşte-te să profiţi de fiecare moment posibil să te relaxezi şi să te odihneşti. Chiar dacă ai musafiri, găseşte o portiţă astfel încât să îi acorzi corpului tău mereu un moment de pauză. Fie că alege-ţi să vă uitaţi la un film sau să depănaţi amintiri.

Pe de altă parte nu face abuz de statul prea mult timp în picioare sau la orizontală, organismul tău este viu şi are nevoie de ajutor din partea ta pentru a funcţiona corespunzător.

Iar excesele nu îi sunt de folos dimpotrivă.