Secretul din spatele pastilelor de slăbit

1 2 jpg jpeg

Ei bine, pe deoparte criticile persoanelor din jurul tau, pe cealaltă parte jena pe care o simţi atunci când îţi doreşti să mergi la plajă sau pur şi simplu când te uiţi în oglindă, toate acestea se strâng şi se strâng, până când formează o frustrare imensă. În acest moment femeile decid să apeleze la pastilele pe care le consideră miraculoase, care le vor scăpa, în opinia lor, de probleme în cel mai scurt timp.

Din acest motiv, trebuie să fiţi conştiente care sunt riscurile la care vă supuneţi şi care vă vor face să vă gândiţi mai mult la această soluţie. Reclamele publicitare au grijă să pună în evidenţă toate “avantajele” pe care le aduc pastilele de slăbit, dar care este adevărul? Care sunt secretele pastilelor de slăbit?

Cele mai multe dintre aceste pastile de slabit funcţionează pe două principii: fie inhibă pofta de mâncare şi prelungesc senzaţia de saţietate, fie provoacă un proces puternic de deshidratare care conduce la pierderea nutrienţilor esenţiali pentru sănătate.

Două dintre cele mai comune substanţe pe care se bazează aceste pastile de slăbit sunt sibutramina, substanţa care inhibă apetitul şi afectează neurotransmiţători de la nivelul creierului (noradrenalina şi serotonina), prevenind reabsorbţia acestora înapoi în celulele nervoase, şi orlistatul, care acţionează la nivel intestinal, stopând absorbţia unui procent mare de grăsimi consumate şi forţând eliminarea directă a acestora, prin scaun. Însa, odată cu acest proces, pastilele de slăbit împiedică şi asimilarea corectă a numeroase vitamine liposolubile esenţiale pentru organism, cum ar fi vitaminele A,D, K si E.

Pe lângă efectele miraculoase pe care se presupune că le au, pastilele de slăbit au anumite efecte negative pe care producătorii omit să le precizeze.

Astfel, nu vei găsi niciodată pe ambalajul unor pastile de slăbit informaţia cum că, pe lângă faptul că dăunează foarte mult sănătăţii, pastilele de slăbit nu te vor ajuta să scapi de kilogramele în plus pe timp îndelungat, ci pur şi simpul, după încetarea consumării lor, vei acumula mai multe kilograme decât ai pierdut.

Pastilele de slăbit nu reduc greutatea într-un mod sănătos, nu sunt o metodă sigură şi eficientă de menţinere a greutăţii şi pot provoca inclusiv creşteri în greutate.

De asemenea, au şi efecte adverse, printre care:

• Activitate neuronală atipică;

• Irascibilitate;

• Ten uleios;

• Constipaţie;

• Diaree;

• Tulburarea ciclului de somn-veghe.