Scap─â de reumatism cu aloe vera

1 2 jpg jpeg

Efectele acestei plante se datorează numeroaselor substanţe active pe care le conţine. Astfel, aloe vera conţine 20 din cei 22 de aminoacizi din structura corpului uman, inclusiv 7 din cei 8 aminoacizi esenţiali, care nu pot fi sintetizaţi de organism.

Planta mai conţine 20 de minerale (calciu, potasiu, fosfor, cupru, fier, sodiu, clor, zinc, magneziu etc.). Aloe vera este singura plantă din lume care conţine vitamina B12.

Remarcabil este însă faptul că toate aceste componente ale gelului de aloe nu acţionează independent. De exemplu, s-a constatat că vitamina B12 este absorbită numai dacă această vitamină este deficitară în organism. La fel, efectele purgative sunt remarcate numai în cazurile în care organismul se confruntă cu o constipaţie sau dacă este necesară eliminarea unor toxine.

Aloe vera poate fi administrat─â intern, sub form─â de gel extras din frunz─â dup─â decojirea p─âr┼úii verzi. Astfel, stimuleaz─â digestia, circula┼úia sanguin─â, limfatic─â, func┼úia ficatului ┼či activitatea rinichilor. De asemenea, are un efect biostimulator pentru sistemul imunitar.

Aplicat─â local, sub form─â de unguente, aloe ├«nl─âtur─â durerile reumatismale. Pentru un tratament complex ├«mpotriva reumatismului, se administreaz─â ┼či intern, pentru a ├«mpiedica depunerea calciului pe articula┼úiile inflamate.

De ce este bun─â

1. Are capacitatea de a penetra ┼úesuturile p├ón─â la al ┼čaptelea nivel 2. ├Ämpiedic─â infec┼úiile, prin propriet─â┼úile ei antibacteriene ┼či antiparazitare 3. Stimuleaz─â regenerarea celular─â 4. Este o plant─â antistres 5. Este un bun detoxifiant, prin efectul ei purgativ

Gelul, contra conjunctivitei

Gelul de aloe este supranumit ÔÇ×pic─âtura de ochi a secolului XXIÔÇŁ. Efectele lui ├«n tratamentul afec┼úiunilor oculare sunt cu adev─ârat spectaculoase. Reduce opacifierea cristalinului, ├«n cazul cataractei. ├Ämbun─ât─â┼úe┼čte vederea ├«n cazul miopiei ┼či al hipermetropiei. Vindec─â conjunctivitele, blefarite, dar ┼či alte afec┼úiuni oculare.

Cicatrizeaz─â ulcerul

Prin efectul de stimulare a regener─ârii celulare, aloe vera permite cicatrizarea rapid─â a ulcerului gastro-duodenal. Absoarbe acidul clorhidric ├«n exces ┼či are un efect antibacterian, ├«mpotriva Helicobacter Pilori, bacterie responsabil─â de declan┼čarea ulcerului duodenal.

Calmeaz─â crizele de astm

Aceast─â plant─â scade secre┼úia bron┼čic─â ┼či are un efect bronhodilatator, datorit─â substan┼úelor antiinflamatoare pe care le con┼úine. Efectele ei benefice sunt recunoscute ┼či ├«n domeniul bolilor dermatologice. Aplicat local, sub form─â de unguent, gelul de aloe permite vindecarea temporar─â a leziunilor ├«n cazurile de psoriazis.