Scapă de kilogramele în plus cu coacăze

1 2 jpg jpeg

Datorit─â con┼úinutului de fibre ajut─â la reglarea digestiei ┼či sunt indicate a fi consumate ├«n caz de constipa┼úie. Coac─âzele negre mai ales se remarc─â printr-un con┼úinut important de fitochimicale numite antocianine, care consumate regulat pot preveni instalarea cancerului, a ├«mb─âtr├ónirii premature, inflama┼úiilor ┼či bolilor neurologice. Protejeaz─â ┼či trateaz─â afec┼úiunile pielii Consumul de coac─âze previne apari┼úia bolilor cardiovasculare. Potasiul pe care ├«l con┼úin ajut─â la reglarea presiunii s├óngelui.

Vitamina C asigur─â buna func┼úionare a sistemului imunitar ┼či produc┼úia de colagen, gr─âbirea procesului de vindecare a r─ânilor ap─ârute mai ales la suprafa┼úa pielii, c├ót ┼či la protejarea de instalarea factorilor cancerigeni.

Nu trebuie s─â uit─âm de aportul de magneziu pe care ├«l aduc aceste fructe ├«n organismul t─âu. Acest mineral ajut─â sistemul nervos, muscular, cardiac c├ót ┼či masa osoas─â. Au un mic rol ┼či ├«n ├«nt─ârirea imunit─â┼úii dar mai ales ├«n reglarea glicemiei ├«n s├ónge.

2 jpg jpeg

...fragii previn alergiile, detoxific─â organismul ┼či ├«l energizeaz─â?

...agri┼čele sunt bogate ├«n antioxidan┼úi, au ac┼úiune hepatic─â ┼či protectoare asupra sistemului cardiovascular?

...zmeura ajut─â ├«n prevenirea cariilor dentare ┼či a afec┼úiunilor oculare?

Aceste fructe sunt hipocalorice, s─ârace ├«n gr─âsimi, ceea ce le face perfecte pentru a men┼úine greutatea sub control. Mai ales c─â o por┼úie de coac─âze ├«┼úi asigur─â un aport de 63 de kcal dintr-un aport maxim de 2000 de kcal pe zi c├ót ai nevoie. Fibrele con┼úinute se diger─â lent ┼či ofer─â senza┼úia de sa┼úietate.