Scapă de kilograme cu dieta ,„marele mic dejun“

Dieta a fost creată de Daniela Jakubowics, medic endocrinolog, cercetător la Universitatea din Tel Aviv şi autor al mai multor studii în domeniul bolilor metabolice şi nutriţiei.
Ea susţine că organismul procesează alimentele în mod diferit, în funcţie de momentul zilei. Metabolismul este influenţat de ritmul circadian al organismului - ritmul biologic intern al corpului, pe o durată de 24 de ore.
Aşadar, medicul endocrinolog a creat un plan de alimentaţie prin care slăbeşti repartizând caloriile astfel: 600-850 de calorii la micul dejun, 350-400 de calorii la masa de prânz, şi 150-200 de calorii la cină.
Micul dejun
Ar trebui să abunde în proteine, de exemplu două căni de lapte, iaurt sau lapte de soia, la care se adaugă omletă de albuşuri sau friptură de carne slabă. Proteinele consumate dimineaţa oferă energie, construiesc masă musculară, cresc vigilenţa şi ajută la menţinerea nivelului zahărului în sânge timp de mai multe ore.
De asemenea, este obligatorie o cantitate moderată de carbohidraţi şi grăsimi, precum şi un desert dulce.
Dr. Jakubowics susţine că o bucată de ciocolată, o plăcintă cu mere sau o prăjitură satisfac pofta de dulce şi păstrează ridicat nivelul de serotonină pe parcursul zilei. Toate aceste alimente, spune ea, ar trebui să fie consumate înainte de ora 10 dimineaţa.
Prânzul
Ar trebui luat între orele 14 şi 15, chiar dacă nu îţi e foame, şi să se limiteze la legume, fructe şi alimente bogate în proteine, fără dulciuri sau carbohidraţi.
Cina
Ideal, masa de seară ar trebui să conţină doar legume, dar poţi adăuga o cantitate mică de fructe sau alimente cu proteine slabe.
Poţi bea ceai, cafea fără zahăr, în orice moment al zilei.
Urmează acest plan, iar kilogramele în plus se vor topi şi vei rămâne la greutatea dorită. Deoarece micul dejun este bogat în proteine şi conţine şi un desert, poftele de dulce de după amiază şi seara vor fi cu mult diminuate şi nu vei fi tentat să abandonezi lupta cu kilogramele.