Reguli de hidratare a tenului pe timp de iarnă

1 2 jpg jpeg

Pe aceeaşi temă:

Oamenii odihniţi sunt mai frumoşi

3 boli de piele cauzate de ger

În anotimpul rece, ai nevoie de produse de îngrijire consistente şi emoliente pentru ten. Evită băile lungi şi fierbinţi, deoarece acestea usucă pielea feţei. Hidratarea trebuie să înceapă din timpul duşului. Foloseşte un gel de duş sau un săpun de faţă care să nu usuce sau să irite pielea şi care să conţină 1/4 cremă hidratantă. După ce te-ai spălat pe faţă, tamponeză pielea fără a freca energic şi aplică repede o crema de faţă hidratantă, cât stratul de apă nu s-a evaporat complet. Astfel, vei menţine pielea hidratată pentru mai mult timp.

Hidratatarea rămâne principala regulă în sezonul rece pentru prospeţimea tenului. Dacă îţi vine greu să bei 2 litri de apă pe zi, atunci când afară sunt 0 grade Celsius sau mai puţin, încearcă să savurezi ceaiurile calde şi sucurile naturale din fructe. De asemenea, pe parcursul sezonului rece, foloseşte creme de faţă mai grase, în special pentru tenul uscat.

Pe timpul iernii, nu sunt recomandate fondurile de ten spumă, asa că poţi încerca unul care are şi proprietăţi hidratante. De asemenea, evită pe cât posibil exfolierea pielii feţei în timpul lunilor de iarnă. Nu în ultimul rând, prepară săptămânal o mască hidratantă cu ulei de măsline. Aceasta se prepară dintr-o lingură cu ulei de măsline şi un ou. Se amestecă bine ingredientele şi apoi se aplică imediat pe faţă timp de 15 minute. Această mască este hrănitoare şi asigură tenului elementele nutritive de care este privat din cauza alimentaţiei deficitare pe timp de iarnă.

Sistemele de încălzire centrală usucă aerul, mai ales în spaţiile de birouri, iar un umidificator ar putea regla cu uşurinţă nivelul de umezeală din aer. Daca ai un birou închis şi tenul îţi este uscat mai mereu, una astfel de aparat te poate salva, ţinând cont că petreci cel puţin 8 ore pe zi în acel spaţiu.