Reglează-ţi glicemia cu fasole verde!

1 2 jpg jpeg

Fasolea verde reprezint─â o por┼úie de s─ân─âtate benefic─â pentru toat─â lumea de la mic la mare. Ca ┼či fel principal sau doar ca o simpl─â garnitur─â, este destul de apreciat─â ├«n r├óndul nutri┼úioni┼čtilor.

Beta carotenul con┼úinut de aceasta reduce riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer, iar vitamina A mentine acuratetea vederii si stimuleaz─â dezvoltarea osoas─â. Fasolea verde la conserv─â, f─âr─â sare ad─âugat─â, are acelea┼či propriet─â┼úi precum fasolea verde proaspat─â.

Scade glicemia

Păstăile ajută la gestionarea simptomelor de diabet zaharat prin intermediul influenţei hipoglicemice pe care o are atunci când este consumată de către pacienţi. Diabetul este o afecţiune care are nevoie de un nivel de zahăr în sânge constant, astfel încât organismul să nu fie perturbat de acest aspect în buna sa funcţionare. Consumul de păstă ajută din acest punct de vedere.

Protejeaz─â sistemul cardivascular

Datorit─â marii cantit─â┼úi de antioxidan┼úi pe care o con┼úine, fasolea verde are efecte pozitive ┼či asupra s─ân─ât─â┼úii cardiovasculare. Consumul cu regularitate ajut─â la reglarea nivelului de colesterol ├«n organism. Gr─âsimile esen┼úiale de tip Omega-3 aduc un aport esen┼úial ├«n buna func┼úionare a cordului.

Are efect antiinflamator

Carotenoidele ┼či flavonoizii ├«i ofer─â propriet─â┼úi antiinflamatorii, ajut├ónd la neutralizarea enzimelor care produc inflama┼úii ├«n corp. De exemplu, diabetul de tip 2 se manifest─â printr-o serie de inflama┼úii cronice, iar fasolea verde este considerat─â un aliment care previne apari┼úia acestei afec┼úiuni at├ót de r─âsp├óndit la nivel mondial.

Afl─â care sunt cele mai bune surse de acizi gra┼či Omega-3 AICI

Faciliteaz─â o bun─â digestie

Con┼úinutul de fibre contribuie substan┼úial la men┼úinerea bunei func┼úion─âri a tractului digestiv ┼či confer─â o senza┼úie de sa┼úietate, ├«mpiedic├ónd astfel excesele alimentare.

Fasolea con┼úine ┼či o serie de compu┼či numi┼úi ÔÇťfita┼úiÔÇŁ, despre care se spune c─â previn apari┼úia unor tipuri de cancer digestiv.

├Ämbun─ât─â┼úe┼čte sistemul imunitar

Cantitatea mare de antioxidan┼úi ├«i ofer─â un loc de cinste ├«n b─ât─âlia pentru men┼úinerea unui sistem imunitar puternic. Ace┼čti antioxidan┼úi ajut─â la neutralizarea radicalilor liberi ┼či la protejarea ├«ntregului organism de factorii nocivi. O surs─â bun─â de flavonoide ┼či carotenoide, joac─â un rol extrem de important ├«n reducerea apari┼úiei de accidente vasculare cerebrale.

Cite┼čte ┼či: Alimentele cu cel mai mare con┼úinut de Omega-3

Nivelul glicemiei influen┼úeaz─â ┼či silueta

Motivul pentru care nivelul glicemiei joac─â un rol at├ót de important pentru silueta ta ┼či nu numai este acel─â c─â un nivel ridicat conduce la depozitarea gr─âsimii ├«n exces. Un nivel sc─âzut al glicemiei determin─â apari┼úia senza┼úiei de foame, ceea ce conduce la pierderea din masa muscular─â ┼či nu din stratul adipos.

Niciuna dintre aceste dou─â variante nu este s─ân─âtoas─â, astfel c─â, pentru a preveni eventualele nepl─âceri, este nevoie s─â:

- m─ân├ónci la fiecare 3 ore, pentru ca senza┼úia de foame care poate ap─ârea va determina corpul s─â ard─â mai greu gr─âsimile ├«n exces. Asta este una dintre m─âsurie de supravie┼úuire, instinctic─â a organismului t─âu. - optezi pentru por┼úii mici ┼či s─ân─âtoase care s─â con┼úin─â proteine, carbohidra┼úi complecsi ┼či gr─âsimi s─ân─âtoase. - nu sari niciodat─â peste micul dejun, care trebuie s─â fie consistent ┼či la cel mult o or─â dup─â ce te-ai trezit. - ai mese regulate care s─â con┼úin─â por┼úii aproximativ egale de proteine, carbohidra┼úi complecsi ┼či gr─âsimi s─ân─âtoase. Cei mai mul┼úi consum─â cantit─â┼úi mari de carbohidra┼úi ┼či gr─âsime, lucru care ajut─â la cre┼čterea glicemiei ┼či favorizarea depunerilor adipoase. -nu ui┼úi de cele 30 de minute de mi┼čcare din fiecare zi.