Pudra de roşcove are grijă de silueta ta

2 jpg jpeg

Pudra de roşcove cunoscută şi sub denumirea de carob, pune la dispoziţia organismului tău o serie de beneficii printre care şi acela că poate fi un inlocuitor modest pentru ciocolată. Această pudră se îbţine din boabele dulci ale plantei Ceratinia siliqua. Păstăile mature se usucă şi apoi se macină, rezultând astfel făina de carob.

Poate fi consumată şi de copii

Este un supliment ideal atât pentru copii cât şi pentru persoanele cu sensibilitate la cofeină. Aportul nutriţional este unul generos aducând beneficii tuturor celor care o consumă.

Poţi să o adaugi în iaurt, în shake-uri sau chiar în salate.

Bogată în vitamine şi minerale

Printre mineralele conţinute se regăsesc fierul şi calciul, fără a uita de conţinutul de riboflavină, folat, niacină sau vitamina B3, vitamina E, potasiu şi alte fibre alimentare. În comerţ o poţi regăsi şi sub forma de sirop de carob.

Află ce spune despre sănătatea ta poftele culinare AICI

Reduce colesterolul

Pentru că are un conţiut ridicat de fibre, pudra de roşcove este indicată a se consuma mai ales dacă ai probleme cu colesterolul. Pe baza alimentelor indicate persoanelor cu colesterol s-a efectuat un studiu în 2010 iar participanţii care au consumat pudră de roşcove dar şi o dietă bogată în polifenoli au reuşit să reducă semnificativ colesterolul în numai o lună de cură.

Reglează glicemia

Tot conţinutul bogat de fibre este responsabil şi pentru menţinerea glicemiei la un nivel constant în organism. Mai mult de atât fibrele insolubile leagă apa şi în felul acesta ajută la o mai bună funcţionare şi curăţare a tractului intestinal, aspect care contribuie la menţinerea unu nivel corespunzător de insulină.

În cazul în care te confrunţi cu un episod diareic, carobul este un tratament ideal. Sucul din păstăi de carob poate trata diarea atât la copii cât şi la adulţi.

Cum se foloseşte

Taninele conţinute de pudra de roşcove previne dezvoltarea bacteriilor nocive din intestinele rganismului uman.

Poţi să amesteci pudra în lapte şi vei obţine în felul aceasta o variantă simiara laptelui cu cacao însă mult mai sănătoasă.

În orice preparat la care trebuie să adaugi cacao poţi să o înlocuieşti cu carobul, gustul va fi mai bun iar nutrimenţii pe care acesta îi va furniza corpului te vor ajuta să îţi menţii sănătatea.

Înlocuieşte cu succes şi cafeaua, aşa că pune apă la fiert şi apoi adaugă pudră de carob.

Dacă vei amesteca pudra de carob cu curmale şi caramele cu tahini vei obţine un dulce sănătos cu un aport mare de calciu.