Poţi slăbi uşor şi sănătos cu verdeţuri!

1 2 jpg jpeg

Ai trecut cu bine de iarnă şi de primele luni de primăvară, dar simţi cum meniul sărac în legume şi fructe proaspete a lăsat urme vizibile pe corpul tău: rotunjimi pe ici pe colo, o piele uscată şi lipsită de culoare şi multe de fire de păr căzute.

Îţi propunem o dietă de o săptămână, care te va ajuta să scapi de două kilograme şi, în plus, îţi va detoxifia organismul şi îţi va furniza vitamine şi minerale de care organismul tău are nevoie. Micul dejun

* Înlocuieşte cafeaua cu un ceai verde cu ghimbir, îndulcit cu miere, deoarece este plin de antioxidanţi, iar mierea este un excelent energizant natural.

* La micul dejun este foarte important să mănânci alimente bogate în fibre şi carbohidraţi buni, precum cerealele integrale sau pâinea integrală, pentru că îţi dau energia necesară până la prânz.

* 150 g iaurt degresat cu cereale integrale

* 1 felie de pâine integrală cu brânză degresată

* 100 g şuncă slabă de pui sau curcan cu pâine integrală

* omletă cu mărar şi ceapă verde, preparată fără grăsime

*Cireşele sunt o alegere sănătoasă, deoarece îţi remineralizează corpul, îţi elimină toxinele din tractul digestiv şi îţi curăţă sângele de toxine. Consumă zilnic 200 g cireşe între mese şi corpul tău va asimila cu 25% mai puţine grăsimi şi cu 15% mai puţin zahăr.

*Mărul este o altă alegere bună. Fibrele pe care le conţine au proprietatea de a stabiliza nivelul zahărului din sânge. În plus, fibrele pe care mărul le conţine împiedică organismul să asimileze grăsimile şi intensifică metabolismul.

*La gustarea de la ora 17 poţi mânca o salată verde, fără ulei.

* Legumele şi verdeţurile apărute acum trebuie să fie vedetele din farfuria ta în această săptămână.

* Spanacul are un efect detoxifiant, antiinflamator şi revigorant asupra corpului. Cel mai bun e consumat în salate sau doar opărit.

* Ştevia reglează nivelul zahărului în sânge, îţi temperează senzaţia de foame şi îţi înfrânează pofta de dulciuri şi de grăsimi.

*supă cremă de spanac

*ciorbă de salată verde şi ou bătut

*200 g piept de pui la grătar cu o salată de ştevie, roşii, castraveţi şi ceapă verde

*300 g peşte slab cu 200 g spanac la tigaie

*300 g mâncărică de ştevie cu pui

Cina

*Seara trebuie să consumi alimente care să-ţi liniştească sistemul nervos şi care să-ţi regleze digestia.

* Salata verde este un sedativ natural şi îţi taie pofta de mâncare.

* Cartofii noi, preparaţi copţi sau fierţi în coajă te scapă de toxinele din sânge şi înhibă pofta de mâncare.

*200 g cartofi copţi cu salată verde cu ceapă

*200 g peşte preparat la grătar cu sote de spanac

*300 g salată de cartofi noi fierţi, măsline, castraveţi, roşii şi ceapă verde

*300 g salată verde cu pui, castraveţi, roşii, ceapă verde şi dressing de lămâie