Plante şi condimente care te ajută să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Adaugă aceste plante sau condimente la felurile de mâncare pe care le prepari zilnic sau în ceaiuri, astfel încât să-ţi menţii greutatea sau să reduci numărul de kilograme.

Plante şi condimente care te ajută să slăbeşti: scorţişoara

S-a dovedit că scorţişoara are efecte favorabile şi asupra gurmanzilor, deoarece temperează poftele alimentare şi contribuie la scăderea în greutate.

Astfel, se beau cel puţin două căni pe zi din următorul amestec (înainte de masă): o linguriţă rasă de scorţişoară pudră, două linguri de suc de mere amestecate într-o cană cu apă fierbinte. Tratamentul durează o lună.

Plante şi condimente care te ajută să slăbeşti: ghimbir

Ghimbirul este un excelent detoxifiant pentru organism şi ajută la eliminarea resturilor de alimente din sistemul digestiv, prevenind, aşadar, depunerea grăsimilor şi creşterea în greutate.

Plante şi condimente care te ajută să slăbeşti: cardamom

Cardamomul este o plantă originară din India şi face parte din aceeaşi familie cu ghimbirul. Acest condiment purifică organismul şi îmbunătăţeşte capacitatea organismului de a arde grăsimi. Îl poţi folosi pentru a da aromă ceaiului sau cafelei.

Plante şi condimente care te ajută să slăbeşti: acai

Studiile arată că sucul sau pudra obţinute din fructele de acai ajută la slăbire, au efecte energizant şi chiar înfrumuseţează.

În plus, pe lângă bogăţia de antioxidanţi şi alte vitamine, sucul de acai este bogat în fibre (5.8 grame la 100 ml), fiind de un real ajutor în detoxifierea colonului şi în curele de slăbire.

Plante şi condimente care te ajută să slăbeşti: urzici

Urzicile sunt extrem de nutritive şi sunt bogate în antioxidanţi precum vitamina C şi vitamina A. Ele curăţă sângele şi ajută la arderea grăsimilor. Le poţi consuma ca atare, dar de ajutor este şi zeama în care ai fiert urzicile.

Plante şi condimente care te ajută să slăbeşti: anghinare

Cunoscută mai ales pentru proprietăţile ei diuretice, anghinarea are şi efect de reglare a poftei de mâncare. În acelaşi timp, infuzia din frunzele plantei stimulează procesele digestive şi metabolismul, împiedicând depunerea grăsimilor.

Ceaiul se prepară astfel: peste o lingură de frunze uscate se toarnă 500 ml de apă clocotită şi se lasă la infuzat 5 minute. După răcire, se strecoară lichidul. Prima cană se consumă dimineaţa, după micul dejun. Restul cantităţii de ceai se bea pe parcursul zilei.

Specialiştii recomandă ca tratamentul cu anghinare să se facă progresiv, începând cu 5-6 linguri în primele şase zile.

Plante şi condimente care te ajută să slăbeşti: piper negru

Piperul negru conţine un compus numit piperină, care împiedică formarea celulelor adipoase şi stimulează arderea rapidă a grăsimilor.