Plante care te ajută să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Rădăcină de cicoare

Din cicoare poţi face un decoct care te susţine în timpul curei de slăbire. Peste 30 g de plantă pune un litru de apă rece şi pune-le pe foc. Le laşi 10-15 minute din momentul în care apa începe să fiarbă. Stingi focul, strecori decoctul şi-l răceşti. Îl bei de-a lungul unei zile.

În diete şi ca diuretic poţi folosi decoct de codiţe de cireşe. Eficient în timpul regimului de slăbit, decoctul îl prepari în 15 minute, din 50 de grame de cozi uscate şi un litru de apă. Ai nevoie zilnic de 3 căni cu decoct de codiţe de cireşe.

Pentru efectul diuretic şi de reducere a greutăţii corporale, prepară un decoct din 4 căni de apă şi o mână de frunze şi rădăcini uscate şi mărunţite de păpădie. Ţine totul pe foc un sfert de oră, strecoară, răceşte şi bea câte o cană de decoct după fiecare masă principală.

Rădăcini de urzici

Bea câte 3 căni de decoct de urzici pe zi pentru a scăpa de retenţia de apă şi de kilogramele în plus. Pentru a face un decoct îţi trebuie o lingură de plantă la o cană cu apă. Le ţii la foc mic 10 minute.

Coada-calului

Excesul de apă din corp este eliminat cu ajutorul unui decoct de coada-calului făcut în 30 de minute, dintr-un litru de apă şi 100 g de plantă. Bea-l pe parcursul unei zile. Reţine faptul că această plantă este contraindicată celor care suferă de hipertensiune arterială!