Petrece sănătos de Anul Nou!

„Fasolea, avocado şi cerealele eliberează energia treptat, aşa că, dacă mănânci aşa ceva înainte să ajungi la o petrecere, cu siguranţă nu vei fi înfometat”, a declarat nutriţionistul Azmina Govindji. Aceste alimente te fac să nu resimţi imediat efectele alcoolului.
Un bun adjuvant în prevenirea stării de mahmureală e sucul de mere, care menţine organismul hidratat.
Un alt fel de mâncare recomandat de nutriţionişti înainte de a ajunge la petrecerea de Revelion e cotletul de miel cu cartofi la cuptor.
„Dacă mănânci asta la ora 14.00 îţi vei potoli foamea şi vei încetini absorbţia alcoolului”, a declarat specialista în diete Sarah Schenker.
De asemenea, specialista a recomandat iaurtul probiotic pentru persoanele care au probleme cu bila din cauza excesului de alcool.
O chiflă făcută din făină integrală, în care se pune somon afumat, brânză grasă şi roşii este o altă variantă de meniu echilibrat.
Urmat de o banană şi de un pahar mare de suc de portocale, acest meniu e indicat înainte de petreceri. Conţine mult potasiu, ce ajută la menţinerea unui nivel echilibrat de fluide în organism, ceea ce e bine, deoarece alcoolul este diuretic, aşa că se pierd mai multe fluide decât se ingerează. Banana, roşiile şi sucul sunt bogate în vitamina B şi C, foarte importante pentru sistemul imunitar.
Ce facem dacă am întrecut măsura?
Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să mergem cât mai repede la culcare. Prin somn, organismul se reface, procesele de detoxifiere fiind mai eficiente.
A doua zi consumaţi alimente uşoare în cantităţi moderate, fructe proaspete de sezon, legume crude.
Apelaţi la suplimente alimentare de bună calitate pe bază de vitamine din complexul B, vitamina C, gingseng siberian, minerale, magneziu, potasiu, zinc, seleniu. Uneori este utilă şi o cafea neagră, neîndulcită.
Consumaţi multă apă minerală la temperatura camerei, bicarbonatată, câte un pahar pe oră, sorbind lent lichidul. Dacă aveţi prin casă zeamă de varză autentică, puteţi încerca o cantitate mică (o ceaşcă, băută cu înghiţituri mici).
Click!spune
Nu consumaţi niciodată alcool pe stomacul gol. În special alcoolul din spirtoase trece prin mucoasa bucală direct în sânge, ocolind detoxifierea acestuia prin ficat.
Astfel, ajunge direct la celulele nervoase ale creierului, provocând îmbătarea rapidă, urmată de simptomele caracteristice: greaţă, vomă, dureri de cap, necoordonarea mişcărilor.