Pericolele ascunse ale dietei corset

1 2 jpg jpeg

La nivel fizic nu este nici un truc care să te facă să mănânci mai puţin sau să arzi mai multe calorii. Practic această dietă presupune purtarea unui corset pe parcursul întregii zile, timp de cel puţin 60 de zile.

Dacă printre vedete această reţetă face furori, printre medici ridică grave seme de întrebare. Purtarea unui corset timp de mai multe zile sau luni reprezintă un risc enorm pentru organism.

Uite care sunt efectele negative ale utilizării corsetului!

Reflux de aciditate

Hrana se digeră mult mai greu, din cauza presiunii exercitate de corset în zonei stomacului. Din această cauză este favorizată revărsarea conţinutului stomacal în esofag.

Dăunează coastelor

Corsetul nu va subţia cutia toracică, deoarece la vârsta adultă oasele sunt deja bine formate iar purtarea zilnică poate favoriza inflamarea coastelor.

Probleme de respiraţie

Cu cât îl porţi mai mult timp, cu atât îţi va fi mai greu să respiri. Din cauza lipsei de oxigen, ţesuturile vor avea de suferit.

Scade fluxul de sânge

Presiunea suplimentară exercitată asupra inimii va face sângele să pompeze cu mult mai multă putere. Acest lucru poate cauza leziuni la nivelul splinei.

Un real pericol pentru muşchii abdomenului

Purtând mereu corsetul, există riscul să ţi se atrofieze muşchii în zona taliei, deoarece acesta nu permite muşchilor să-şi desfăşoare activitatea la justa lor valoare. O dată cu musculatura abdominală, şi muşchii spatelui vor avea de suferit.