Oţetul de mere, aliatul tău în lupta cu kilogramele

1 2 jpg jpeg

Ei, bine, trebuie să ştiţi că oţetul de mere are numeroase proprietăţi, fiind un remediu excelent pentru sănătate şi frumuseţe, cu un cost mai mult decât accesibil. Beneficiile oţetului de mere: topeşte kilogramele

Datorită conţinutului de acid acetic, oţetul de mere vă ajută să pierdeţi în greutate prin topirea grăsimii depusă pe abdomen şi pe cea din jurul taliei. Deşi nu există dovezi ştiinţifice care să ateste acest lucru, există multe studii afectuate pe această temă.

Ceea ce este sigur este că oţetul de mere este un ajutor de nădejde al dietelor. Pentru a profita cât mai eficient de proprietăţile lui, este important să beţi zilnic un pahar de apă în care aţi dizolvat două linguri de oţet de mere.

Pentru a obţine rezultate mai bune, vă recomandăm s-o faceţi pe stomacul gol, dimineaţa, înainte de a servi micul dejun.

Beneficiile oţetului de mere: ţine sub control diabetul zaharat

Oţetul de mere reduce şi controlează nivelul glucozei din sânge, după cum arată numeroase studii. Astfel, doza zilnică de două linguriţe de oţet de mere dizolvate într-un pahar de apă se bea înainte de culcare - nivelul zahărului din sânge poate scădea cu până 6%.

Totuşi, este bine să consultaţi un medic înainte de a apela la acest remediu, întrucât oţetul de mere conţine crom, un component care poate perturba nivelul de insulină.

Beneficiile oţetului de mere: elimină ciuperca piciorului

Dacă suferiţi de ciuperca numită Candida Albicans, oţetul de mere este util în eliminarea acesteia şi prevenirea infecţiilor ulterioare. Cel mai adesea, această ciupercă se formează între pliurile pielii sau între degete. Acidul acetic din oţetul de mere elimină ciuperca şi chiar vine în completarea tratamentului medicamentos.

Cum se face? Umpleţi un vas cu apă călduţă şi adăugaţi 2-3 ceşti de oţet de mere, după care scunfundaţi-vă picioarele timp de 15 minute.

Beneficiile oţetului de mere: calmeaza crampele

Dacă vă confruntaţi cu crampe în timpul nopţii, cel mai probabil aveţi o lipsă de potasiu.

Oţetul de mere este bogat în acest mineral, aşa că puteţi beneficia de avantajele lui: dizolvaţi două linguri de oţet de mere şi una de miere într-un pahar cu apă călduţă pe care să-l beţi înainte de culcare.

Beneficiile oţetului de mere: util în caz de varice

Este important de menţionat că acest remediu împotriva varicelor nu are o bază ştiinţifică, însă multe persoane îl folosesc pentru atenuarea durerilor provocate de această afecţiune, precum şi pentru reducerea varicelor inflamate.

Iată două opţiuni: Se diluează un pic de oţet în apă şi se înmoaie un tifon curat în aceasta, după care se înfăşoară (nu foarte strâns) în jurul zonei afectate. Se stă aşa timp de 30 de minute.

O altă variantă ar fi să consumaţi cât mai mult oţet de mere crud: de exemplu, în salate sau să se bea dizolvat în apă, dimineaţa şi seara. Rezultatele se vor vedea încă din prima lună.

Beneficiile oţetului de mere: scade colesterolul şi hipertensiunea

Studiile asupra subiectului au arătat că persoanele care consumă salate asezonate cu oţet de mere, de cel puţin cinci ori pe săptămână, au şanse mai reduse de a suferi de boli cardiace.

Totodată, potasiul conţinut de oţetul de mere diluează sângele, controlând astfel presiunea arterială. Pe de altă parte, pectina absoarbe grăsimea care se depune pe vasele sangvine.

Beneficiile oţetului de mere: calmează durerea în gât şi tusea

Fiind un antiseptic puternic, oţetul de mere omoară viruşii care provoacă durerile în gât sau amigdalitele.

De exemplu, dacă aveţi gâtul inflamat, faceţi gargară cu o cană de apă călduţă în care aţi dizolvat o lingură de oţet de mere. Nu înghiţiţi apa!

O altă variantă ar fi să amestecaţi o lingură de miere cu una de oţet de mere şi să sugeţi amestecul precum o bomboană.

Beneficiile oţetului de mere: de ajutor în caz de acnee

Oţetul de mere este ideal pentru eliminarea coşurilor şi a punctelor negre, asigurând strălucire tenului. De asemenea, oţetul de mere reface stratul acid al dermului în cazul pielii foarte uscate sau, din contră, reduce sebumul şi curăţă pielea în profunzime.