Orezul este secretul siluetei perfecte

1 2 jpg jpeg

Dacă ai o alimentaţie echilibrată şi sănătoate trebuie să ştii că o simplă can de orez gătit corect îţi va furniza aproximativ 5 grame de proteine, cantitatea suficientă pentru ca organismul tău să funcţioneze corespunzător.

Astfel că dacă vrei să ţii post sau eşti vegetarian şi nu consumi carne de fel, poţi să ai parte de cantitatea necesară de proteine consumând orez.

Orezul, sursă de energie

Consumul cu regularitate de orez îţi furnizează pe lângă necesarul de proteine şi o doză bună de energie, dintre toate cerealele orezul având cel mai mare indice proteic benefic corpului tău.

Energia fiind furnizată atât din carbohidraţii pe care îi conţine cât şi din grăsimile şi proteinele sale.

Află cum se prepară budinca de orez şi cât de sănătoasă este AICI

Contribuie la reglarea tesiunii

1 2 jpg jpeg

Exact, consumul de orez nu este doar un bun aliat împotriva surpusului de kilograme, ci este şi un bun curant al sistemului cardiac. Fiind sărac în grăsimi acesta ajută la reglarea tensiunii, afirmă Walter Kempner, de la Universitatea de Duke, departamentul de medicină, cel care a adus în atenţia nostră pentru prima dată dieta cu orez.

Astfel că o dietă bazată pe orez, legume şi fructe va ajuta la scăderea colesterolului rău, la reglarea tensiunii, şi nu în ultimul rînd la menţinerea unei greutăţi corporale sănătoase.

Cum se găteşte corect orezul?

Pune orezul la fiert aşa cum o faci de obicei, însă de data aceasta adaugă la fiert o linguriţă de ulei de cocos. Lasă apoi la fiert 40 de minute, şi după ce s-a răcit lasă-l la frigider aproximativ 10-12 ore pentru ca uleiul de cocos să intre bien în orez. Apoi poţi să îl consumi şi vei observa diferenţa după numai 3 săptămâni, mai ales dacă vei avea două mese pe zi la care să adaugi orez, fie cu legume fie aşa simplu.