Obiceiuri care-ţi accelerează metabolismul

1 2 jpg jpeg

Metabolismul este procesul prin care organismul tău transformă atât alimentele cât şi lichidele ingerate în energie. Pe întreaga durată a acestui proces destul de complex, caloriile din alimente sunt combinate cu oxigen şi astfel se eliberează energia de care organismul are nevoie pentru a funcţiona în parameti normali.

Citeşte şi : 5 mituri false despre metabolism

Factori de care depinde metabolismul tău

Mărimea şi structura corpului tău sunt factori de care depinde metabolismul tău, deoarece persoanele care sunt mai solide sau au o masă musculară crescută consumă mult mai multe calorii chiar şi atunci când nu sunt în mişcare.

Te-ar mai putea interesa: Uite cum poţi să previi pierderea de masă musculară!

În general bărbaţii au mai puţină grăsime corporală şi mult mai multă masă musculară decât femeile aflate la aceiaşi vârstă cu ei, deci astfel ei vor arde mult mai multe calorii decât femeile şi mult mai repede.

Video! Mai multe ajutoare din natură

Trebuie să ţii cont şi de vârstă. Cu timpul masa musculară tinde să scadă iar grăsimea reprezintă o parte semnificantă din greutatea corporală, în felul acesta reducâdu-se consumul caloric.

Un mic dejun echilibrat înseamă mai multă energie

Cu cât prima ta masă conţine mai multe proteine, glucide şi substanţe complexe sănătoase, cu atât metabolismul tău va funcţiona mai bine. Dacă faci frecvent greşeala de a sări peste micul dejun vei ajunge în situaţia să te confrunţi cu stări de oboseală, dureri de cap, stări de lesin sau alte probleme de sănătate. Un mic dejun sănătos servit la timp este trucul cel mai important care te poate ajuta să îţi accelerezi metabolismul!

Exerciţiile fizice făcute în mod regulat

Cu cât faci mai multă mişcare cu atât mai mult te vei bucura de sănătate. În cazul în care timpul sau bugetul nu îţi permit să mergi la sală optează pentru a face cîteva serii de exerciţii acasă, sau pentru a face plimbări lungi prin parc. Chiar şi zece minute de mişcare sunt suficiente pentru a-ţi pune metabolismul în mişcare şi pentru a intensifica arderile.

Uite de ce grăsimea de pe şolduri reprezinţă un risc crescut de demenţă

Fibrele sunt aliatul tău de bază

Datorită faptului că potolesc senzaţia de foame sunt esenţiale în procesul de eliminare a toxinelor.

Apelează la cofeina naturală

Consumul excesiv de cafea îţi incetineşte buna funcţionare a metabolismul şi cel mai probabil te va face să te confrunţi şi cu alte probleme de sănătate precum cele ale sistemului digestiv (gastrită). Consumul de băuturi pe bază de cofeină naturală sunt mai blânde cu sistemul digestiv şi mult mai sănătoase.

Nu evita produsele fermentate

Aceste alimente stimulează metabolismul şi contribuie la starea de bine, ajută la scăderea nivelului de stres, combat problemele digestive prevenind inflamaţiile. Nutriţioniştii afirmă că alimentele fermentate îmbunătăţesc procesul de digestie şi produc enzime care menţin flora intestială în parametri optimi.