O măsură mai mică la haine în doar o lună

1 2 jpg jpeg

Prima săptămână: Bea apă pe stomacul gol

Dietă: Fă-ţi din apă cel mai bun prieten! Este bine să-ţi începi fiecare zi cu un pahar mare de apă plată, iar acest obicei ar trebui să devină reflex.

Băută pe stomacul gol, apa ajută la eliminarea toxinelor. Nu sări peste cele trei mese principale ale zilei. Ca gustări, cele mai bune alegeri sunt iaurturile fără grăsimi sau fructele. Renunţă la băuturile carbogazoase, la dulciurile concentrate şi la mâncarea de tip fast-food!

Mişcare: Zilnic trebuie să faci cel puţin 30 de minute de mişcare. „Fie că mergi în ritm mai alert, urci scări, alergi, stai în picioare când vorbeşti la telefon, trebuie să ştii că în acest fel consumi calorii şi activezi metabolismul”, spune Florentina Opriş, realizatoarea emisiunii „Sport, dietă & o vedetă”.

Extra-sfat: Mănâncă încet şi mestecă mâncarea de 15 ori. Pentru a „înregistra” senzaţia de saţietate, creierul are nevoie de 20 de minute.

A doua săptămână: Fă sport înainte de micul dejun

La micul dejun, consumă cereale integrale cu lapte degresat (ori de soia) sau cu iaurt. Cerealele integrale sunt o sursă de carbohidraţi „buni”, care asigură eliberarea lentă de energie în organism, iar astfel vei simţi nevoia să mănânci mai puţin la următoarea

masă.

Înlocuieşte cafeaua cu ceaiul verde, care accelerează metabolismul. Ai grijă cum asociezi alimentele (nu combina niciodată carnea cu cartofii, ci cu alte legume şi cu zarzavaturi), precum şi cum le găteşti (fără prăjeli, doar la grătar şi cuptor).

te sfătuieşte Florentina. Zilnic, fă alergări uşoare timp de jumătate de oră.

Ai grijă să incluzi fibre (legume, fructe, cereale) la fiecare masă. Fibrele induc senzaţia de saţietate şi, în plus, încetinesc absorbţia caloriilor.

A treia săptămână: Încearcă detoxifierea

Este vremea să începi unele trucuri de detoxifiere, care, pe lângă beneficiile asupra sănătăţii, te vor ajuta şi să slăbeşti.

În apa pe care o bei dimineaţa, stoarce puţină lămâie, iar la mesele principale mănâncă mai ales supe sau ciorbe de legume. Între mese, bea ceai de soc.

Continuă cu exerciţiile pe care le-ai făcut în săptămânile anterioare. În plus, masajul elimină toxinele.

Când nu poţi ieşi afară să alergi, poţi face acasă fandări.

A patra săptămână: Alege hrana cu indice glicemic scăzut

Dacă vrei să păstrezi greutatea pe care ai obţinut-o, încearcă, pe termen lung, să incluzi în dietă alimente cu indice glicemic scăzut sau mediu. Astfel, înlocuieşte pâinea albă cu cea integrală sau orezul alb cu cel integral.

Dacă nu ai timp să alergi, poţi încerca unele exerciţii de tip cardio: urcă şi coboară o scară timp de un sfert de oră, de exemplu.

Nu sări peste orele de somn. Lipsa somnului poate deregla hormonii care influenţează apetitul (leptina şi grelina) şi astfel vei simţi nevoia să mănânci mai mult.

De ce nu este bine să te înfometezi

Nu încerca să te înfometezi, pentru că metabolismul se va încetini, iar astfel corpul va acumula mai repede caloriile, în loc să le ardă.

SFAT: Ia cina cu două-trei ore înainte de a merge la culcare.