Nu aduceţi acasă problemele din concediu!

1 2 jpg jpeg

Conjunctivita poate apărea ca urmare a contactului ochilor cu apa murdară sau care conţine alge şi se manifestă prin înroşirea ochilor şi lăcrimare abundentă. Dacă afecţiunea apare după ce v-aţi întors de la mare, mergeţi la medic.

Arsurile solare. Dacă aţi exagerat cu statul la soare şi n-aţi folosit creme protectoare, s-ar putea să vă treziţi cu arsuri pe piele. Se manifestă variabil, în funcţie de tipul de piele al fiecărui individ, prin înroşirea pielii, senzaţie de usturime sau de arsură sau, în cazurile avansate, prin apariţia de vezicule pline cu lichid şi descuamarea pielii. Arsurile solare pot fi însoţite de stare generală proastă, febră, frisoane şi dureri de cap.

Urticaria de contact produsă de meduze. Se manifestă prin senzaţie de arsură sau înţepătură la locul de contact, urmată de apariţia de băşicuţe pline cu lichid, care se pot absorbi în câteva zile sau, dimpotrivă, se pot sparge, lăsând eroziuni sângerânde.

Leziunile cutanate pot fi însoţite de mâncărimi foarte intense. Pentru a ameliora simptomele şi a scurta evoluţia bolii, se recomandă aplicarea unei creme sau loţiuni cu dermatocorticoizi, disponibile în farmacii.

Rănile deschise la nivelul tălpilor sunt foarte frecvente şi pot apărea ca urmare a traumatismelor produse de pietrele din apă, de scoici sau de cioburi. În cazul rănilor profunde sau a celor care supurează, se recomandă prezentarea de urgenţă la medic pentru a se realiza închiderea chirurgicală a plăgii şi vaccinarea antitetanos.

image