Motivele care te împiedică să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Există anumite piedici ce stau adesea în cale progresului tău, astfel că oamenii de ştiinţă de la University of Washingtonau au examinat comportamentul unui grup de oameni aflaţi la dietă şi au descoerit ce anume îi împiedică să obţină rezultatele dorite.

Nu este suficient doar să te abţii de la anumite alimente, iar lipsa alimentaţiei nu este deloc recomandată. Dacă ai declarat război surplusului de kilograme încearcă să ţii cont de ponturile de mai jos:

Achiziţionează-ţi un pedometru nou

2 jpg jpeg

Ce metodă mai bună de a te motiva dacă nu observarea avansării tale în materie de mişcare. Pentru asta ai nevoie de un pedometru bun care să îţi arate cât de activă a fost ziua ta.

Nu te da înapoi de la nici o formă de mişcare, chiar dacă mergi doar două staţii de maşină pe jos, mişcarea nu poate să îţi oferă decât beneficii extraordinare.

Odihna este vitală pentru orice scop ai avea în viaţă, nu sări peste orele de somn.

Află de ce ne îngrăşăm în weekend AICI

Nu-ţi stabili scopuri imposibile

Nu adopta soluţii extreme de genul să slăbeşti foarte mult într-un timp scurt, această idee este una extrem de nesănătoasă, alege în schimb să faci mişcare regulat şi să consumi doar alimente sănătoase.

Sherry Pagoto psiholog şi profesor la University of Massachusetts Medical School recomandă să faci 100 de paşi în prima zi în stil alert şi apoi de la zi la zi să măreşti numărul de paşi.

Progresul nu va întârzia să apară, trebuie doar să fii determinat.

Fii consecvent

De cele mai multe ori când te apuci de o nouă dietă apare şi obsesia de a obţine rapid rezultate durabile, aceasta este cea mai mare greşeală, nu te abţine de la nimic ce îţi face plăcere, însă în schimb învaţă să ai măsură în toate.

Alege calitatea în locul cantităţii, şi înţelege ideea că ai nevoie de un stil de viaţă sănătos şi echilibrat, nu de restricţii de moment.

Este normal să apară febra musculară

Ca să eviţi anumite probleme printre care şi durerea de la nivelul picioarele ne întoarcem la acţiunea de bază şi anume alimentaţia. Alege produsele nutritive cu puţine calorii, dar care în acelaşi timp îţi furnizează şi doza de energie necesară pentru tot parcursul zilei. Nu te opri chiar dacă ai parte de febră musculară, nu trebuie să creşti numărul de repetări dar nici să stai în pat.

Rezultatele obţinute trebuie menţinute

Dacă ai reuşit să ajungi la rezultatul dorit, nu abandona tocmai acum lupta. Trebuie să menţii ce ai obţinut şi să te bucuri de obiceiurile sănătoase în continuare.

Majoritatea oamenilor după ce au pierdut câteva kilograme bune revin la vechile obiceiuri fiind convinşi că dacă au reuşit o dată vor putea şi a doua oară.

Aceasta este una dintre cele mai mari greşeli deoarece fluctuaţiile de greutate nu sunt deloc prietenoase cu organismul tău.