Motive pentru care cartofii dulci sunt indicaţi în diabet

2 jpg jpeg

În mod obişnuit, se găsesc cartofi dulci de culoare crem, portocalii sau mov, aceştia din urmă fiind bogaţi în antioxidanţi. Oricare dintre aceştia conţin zahăr natural care reduce şi stabilizează rezistenţa la insulină.

Îţi aduc un plus de fibre

Un alt atu al cartofilor dulci este că au fibre care îmbunătăţesc digestia. Fibrele previn cancerul, bolile de colon şi constipaţia.

Previn bolile respiratorii

Nu ai reuşit să renunţi la fumat sau suferi adesea de boli respiratorii? Mănâncă mai des cartofi dulci din care îţi iei carotenoizi, substanţe care iau parte la sintetizarea de vitamina A şi care au efectul de a proteja aparatul respirator. Betacarotenul din cartofii dulci acţionează ca antioxidant, util în tratarea astmului, artritei, gutei şi în prevenţia cancerului de plămâni şi mamar.

Citeşte şi: Cum îţi dai seama că ai diabet

Conţin vitamina D şi potasiu

Cartofii dulci îţi acoperă şi o parte din necesarul zilnic de vitamina D şi potasiu. Ai nevoie de vitamina D pentru sănătatea oaselor, a musculaturii, a inimii şi a pielii, dar şi pentru a avea energie şi pentru prevenirea afecţiunilor tiroidiene. Potasiul pe care corpul îl preia din cartofii dulci reduce efectele sodiului, reglează tensiunea arterială şi menţine echilibrul electrolitic.

Ştiai că… …în cartofii dulci se găseşte acid folic, ceea ce face din ei un aliment indicat în timpul sarcinii?

Îţi menţin pielea frumoasă

Din cartofii dulci îţi iei vitamina C şi antocianine, substanţe care stimulează producerea de colagen, previne ridurile, dilatarea porilor, cearcănele.

Pont

Când ai dureri menstruale, introdu în dietă cartofi dulci care le atenuează datorită unor minerale pe care şi le iei din ei, cum sunt magneziul şi fierul.