Mihaela Bilic ne dă o dietă pentru o siluetă FABULOASĂ de Sărbători! ”Funcţionează garantat!”

1 2 jpg jpeg

Nutriţionistul Mihaela Bilic ne dă un exemplu de o dietă care ne va ajuta să fim fit până în luna decembrie.

”Vă dau o dietă. Mereu am zis că nu fac diete, că nu impun eu oamenilor cure de slăbire cu liste de alimente permise şi interzise, cu program de mese rigid, mâncare cântărită şi numărat de calorii. Cu toate astea mai mereu sunt rugată: "nu-mi faceţi şi mie o dietă?" Bineînţeles, de la caz la caz mi se cer numărul de kilograme de care trebuie scăpat sau ingredientul la care nu poate fi renunţat... cea mai amuzantă dintre cerinţe a fost dieta cu bere, mult mai solicitată decât credeţi.

Ani de zile am refuzat să dau sugestii despre ce trebuie să mănânci ca să slăbeşti, deşi trebuie să recunosc că în materie de nutriţie există "reţete" care funcţionează la toată lumea, nu e nevoie de cine ştie ce personalizare. Haideţi să fim sinceri, toată lumea slăbeşte daca renunţă la zahăr, fructe, făinoase- adică la carbohidraţi. Însă dacă vrei o reală detaşare de pofte şi gândul la mâncare, dacă vrei schimbarea metabolismului şi un regim care să dea cu adevărat un "restart" corpului tău, atunci eu cred că trebuie renunţat şi la carne şi la brânză.

Tot vine Postul Crăciunului, aşa că m-am răzgândit în legătură cu dietele şi vă propun, confidenţial şi în secret, o cură de slăbire care funcţionează garantat şi vă dă posibilitatea să fiţi în formă maximă de Sărbători! Fiţi pe fază, ocazie ca asta nu ştiu când o să se mai ivească.

Cură de slăbire/detoxifiere/schimbare metabolism şi eliminare dependentă de mâncare: - principiu- 2 mese/zi compuse din legume, produse lactate, oua şi peşte/fructe de mare; totul gătit la abur, la cuptor, sau la grătar, cu maxim 1 lingură de ulei/zi - permise la liber- apă, ceai şi cafea, limonadă îndulcite cu îndulcitori, băuturi răcoritoare cu îndulcitori ( tip Zero/Max) - excepţie- se pot folosi 1-2 linguri de parmezan/brânză rasă pe post de condiment, în loc de ulei • Dimineaţa- ceai sau cafea (pot fi cu lapte) • Prânz - 1 iaurt/brânză proaspătă/cottage cheese (perle de brânză) cu legume crude SAU un castron de ciorbă de orice fel • Seara- peşte de orice fel (inclusiv conservă) cu legume gătite/salată SAU un castron de ciorbă de orice fel

leguminoase de tip fasole boabe, linte, mazăre, năut/humus maxim de 2 ori/ săptămână

• La nevoie şi în caz de foame se pot adăuga suplimentar la prânz 1-2 ouă fierte/omletă

Nu contează orele de masă, important e să nu fie mai mult de 2/zi.

Nu contează cât de mare e porţia de peşte.

Contează ca regimul să fie ţinut minim 3 săptămâni (ideal ar fi 3 luni), doar atunci se dă un "restart" cu adevărat întregului organism.

Şi ca să terminăm într-un ton optimist, până inventez dieta cu bere, vâ spun că 1 dată/ săptămână e voie să vă faceţi de cap cu un pahar de alcool (vinul e ideal), carne în loc de peşte şi o porţie de cartofi, cât să nu uitaţi gustul carbohidraţilor. Promit că "nu se pune", închid ochii şi trecem cu vederea. Merită efortul, pentru o siluetă FABULOASA de Sărbători!”.