Metode simple de a pierde din greutate după sarcină

1 2 jpg jpeg

Alăptatul

Esenţial pentru dezvoltarea sănătoasă a bebeluşului tău, alăptatul te poate ajuta să pierzi şi din kilogramele în plus. Specialiştii susţin că după o zi de alăptat, mama poate pierde până la 500 de calorii.

Bea suficientă apă

Având în vedere stresul şi ritmul alert de după naşterea bebeluşului, nu uita să te hidratezi corespunzător. Lichidele faciliteză fluxul de lapte, dar şi pierderea kilogramelor în plus.

Mese echilibrate

Deoarece un regim special poate afecta alăptatul, cel mai indicat este să mănânci alimente sănătoase. Din dietă nu ar trebui să lipsească fructele şi legumele proaspete, carnea slabă, peştele şi produsele lactate.

Sfat: ,,Antrenamentul” sportiv de după naştere nu trebuie să fie realizat la o sală de fitness. Simpla plimbare a celui mic cu căruţul, fie ,,joaca” cu prichindelul poate ajuta la arderea caloriilor. Mănâncă doar atunci când eşti flămândă

Încearcă să mănînci cât mai echilibrat şi să nu uiţi de mese. La micul dejun, prânz şi cină consumă alimente cât mai variate, care să ofere nutrienţii necesari organismului tău, dar şi pentru bebeluş. Evită pe cât posibil gustările mai puţin sănătoase dintre mese.

În cazul în care tăticul sau chiar bunicii pot sta câteva ore cu cel mic, poţi opta pentru cursurile de exerciţii postnatale, din centrele specializate. Vei interacţiona cu alte mame, dar vei putea face şi exerciţii uşoare care să te ajute să slăbeşti sănătos.