Merele "topesc" grăsimea

1 2 jpg jpeg

Merele

Un măr pe zi ajută dieta, datorită conţinutului bogat în vitamina C, potasiu şi fibre. Din această ultimă categorie face parte pectina, care stimulează digestia, combate diareea şi scade nivelul colesterolului.

Grepfrutul

Extractul de grepfrut îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, stimulează arderea grăsimilor şi creşte nivelul de energie. Truc: consumaţi grepfrut după masă, dacă vreţi să profitaţi de toate calităţile acestui fruct.

Calciul

Calciul activează nişte enzime speciale, care au drept efect pierderea în greutate. Studiile au arătat că 1.000 mg calciu pe zi vă ajută să slăbiţi 0,4 kg, fără să vă schimbaţi modul de a mânca.

Cofeina

Cofeina intensifică arderea grăsimilor, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi stimulează digestia. Truc: beţi o cafea tare sau un espresso după masă!

Legumele

Cele mai multe legume sunt sărace în calorii, în schimb conţin o cantitate mare de fibre şi substanţe care stimulează arderea grăsimilor.

Magneziul

Magneziul influenţează în mod pozitiv arderea grăsimilor. Bărbaţii ar trebui să ia 350 mg, iar femeile 300 mg zilnic. Alimente cu un conţinut bogat în magneziu sunt cerealele integrale, lactatele, peştele, carnea de pasăre, ficatul, boabele de soia, fructele de pădure şi bananele.

Vitamina C

Corpul are nevoie de vitamina C ca să producă noradrenalina, un hormon foarte important pentru arderea grăsimilor. Vitamina C se găseşte în cantităţi mari în măceşe, boabe de cătină albă, coacăze negre, ardei iute, broccoli, varza de Bruxelles.

Apa

Apa este lipsită de calorii, iar dacă este rece creşte consumul de calorii din organism prin faptul că stimulează producerea de căldură. În plus, dacă avem stomacul plin cu apă nu ne mai este foame. Truc: beţi cel puţin 1,5 litri de apă rece între micul dejun, prânz şi cină.