Menţine-ţi sănătatea şi silueta cu pepene galben

1 2 jpg jpeg

Dacă vrei să scapi de kilogramele nedorite, acest fruct aromat este un bun aliat, atâta timp cât nu faci abuz de el. Doar 2 felii de pepene îţi sunt suficiente pentru a scăpa de pofta de dulce, pentru a te răcori şi hidrata.

Complexul vitaminic B, fibrele şi betacarotenul pe care le conţine îţi vor fi de folos pentru a-ţi păstra sănătatea pielii şi a părului.

Pentru viitoarele mămici, pepenele galben este o bună sursă de acid folic, benefic pentru a preveni defectele congenitale ale bebeluşului.

Există două tipuri de pepene galben

Ambele tipuri de pepene sunt delicoase şi sănătoase. Pepenele galben cu miezul galben-portocaliu de tip Cantaloupe conţine mai puţină apă comparativ cu cel roşu şi puţin mai mult zahăr decât pepenele galben cu miezul galben-verde de tip Honeydew.

Pepenele de tip Cantaloupe

1 2 jpg jpeg

Este cel mai indicat atunci când eşti la dietă, un singur fruct are doar 275 de calorii şi dacă alegi să îl consumi la micul dejun îţi va menţine senzaţia de saţietate până la prânz. Are o cantitate mai mică de zahăr decât cel de tip Honeydew şi aduce organismului un aport de peste 100% din necesarul de vitamina A şi C. Bogat în acizi graşi de tip Omega-3 care nu se găsesc în alte fructe.

Află care sunt motivele pentru care să ţii dieta pe bază de pepene AICI

Ajută digestia

Pepenele cu miezul aproape portocaliu este o bună alegere când vrei să contribui la o digestie corectă.O porţie se digeră în doar 20 de minute, timp destul de favorabil pentru organismul tău. În plus, datorită faptului că în procesul de digestie organismul consumă multă energie, acest timp scurt de digerare îţi va permite să rămâi energic şi după masă.

Pepenele de tip Honeydew

2 jpg jpeg

Culoarea sa ce tinde spre verde ascunde o doză mai mare de vitamina C decât celălalt tip de pepene, oferindu-i organismului şi o cantitate mai mare de zahăr şi mai multe calorii totodată.

Apa şi potasiul din el ajută la menţinerea presiunii sangvine în parametri normali, la recuperarea ţesuturilor, a pielii şi la creşterea producţiei de colagen.

Consumat în mod regulat poate ajuta la reducerea apariţiei diabetului, a bolilor cardiovasculare şi a cancerului.

Avantajele consumului de pepene galben

În primul rând, datorită antioxidanţilor ajută la prevenirea ridurilor şi a îmbătrânirii premature. Pune o felie în blender până se face pastă, apoi aplic-o pe faţă timp de 10 minute. Clăteşte cu apă din abundenţă şi bucură-te de aspectul intens hidratat al pielii. Carotenoizii sunt utili în prevenţia cancerului, mai ales al celui pulmonar.

Conţine un anticoagulant cunoscut sub numele de adenosină care are ca acţiune principală evitarea formării de cheaguri de sânge, ferind în felul acesta inima de probleme.

Datorită proprietăţilor sale diuretice ajută foarte mult rinichii să cureţe organismul de toxine.